Informacions

Articles | Llen. i Lit. Catalanes

El començament de curs

Enviada per mlanau el 19/Oct/2004 - 08:13

Ara deu fer més o menys un mes em va trucar la kamal, una noia índia - australiana ( de mare índia i de pare australià) que viu a Austràlia amb els seus pares i les seves germanes. La kamal va venir ara deu fer dos anys a fer un intercanvi i la vam acollir a casa. Em va explicar que ja havia començat el nou curs, els professors que tenia, la classe amb que anava... era interessant veure que quasi a l’altra punta del planeta les coses eren un xic diferent a les d’aquí. Així doncs, el passat dia 15 jo també la vaig trucar.


Li vaig explicar que les vacances m’havien passat molt ràpid i que tornava a la rutina de l’institut com si l’estiu no hagués existit. M’havien canviat gairebé tots els professors, i les classes eren diferents. Ens havien barrejat. Ja no anava amb el noi de la tercera fila, jersei blau i ulleres de cul de got, ni tampoc amb la noia de la cinquena taula a la dreta de la finestra, de cabells curts amb grenyes a les quals ella anomenava “rastes”. Ara anava amb gent que no havia vist mai i tenien unes pintes molt estranyes. La kamal em va dir que no em preocupés, que ella se’n recordava que quan vaig entrar a primer també deia el mateix de la meva classe. Em va donar ànims per començar el curs i ens vam despedir, ja que les trucades a distàncies llargues són molt costoses.

Ara ja porto uns dies amb la nova gent i els nous professors. Podríem dir que ja he desembolicat el regal i ja el tinc més que vist. És com si portéssim una eternitat junts. La gent ja no em sembla tant estranya ni els professors fan tanta por. Tinc ganes de tornar a trucar la kamal per explicar-li tot plegat!

 

Més notícies a la categoria Articles &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

La moralitat és simplement una actitud que adoptem envers les persones que personalment no ens agraden. Oscar Wilde