Informacions

Articles | Llen. i Lit. Catalanes

El començament de curs

Enviada per mlanau el 19/Oct/2004 - 08:13

Ara deu fer més o menys un mes em va trucar la kamal, una noia índia - australiana ( de mare índia i de pare australià) que viu a Austràlia amb els seus pares i les seves germanes. La kamal va venir ara deu fer dos anys a fer un intercanvi i la vam acollir a casa. Em va explicar que ja havia començat el nou curs, els professors que tenia, la classe amb que anava... era interessant veure que quasi a l’altra punta del planeta les coses eren un xic diferent a les d’aquí. Així doncs, el passat dia 15 jo també la vaig trucar.


Li vaig explicar que les vacances m’havien passat molt ràpid i que tornava a la rutina de l’institut com si l’estiu no hagués existit. M’havien canviat gairebé tots els professors, i les classes eren diferents. Ens havien barrejat. Ja no anava amb el noi de la tercera fila, jersei blau i ulleres de cul de got, ni tampoc amb la noia de la cinquena taula a la dreta de la finestra, de cabells curts amb grenyes a les quals ella anomenava “rastes”. Ara anava amb gent que no havia vist mai i tenien unes pintes molt estranyes. La kamal em va dir que no em preocupés, que ella se’n recordava que quan vaig entrar a primer també deia el mateix de la meva classe. Em va donar ànims per començar el curs i ens vam despedir, ja que les trucades a distàncies llargues són molt costoses.

Ara ja porto uns dies amb la nova gent i els nous professors. Podríem dir que ja he desembolicat el regal i ja el tinc més que vist. És com si portéssim una eternitat junts. La gent ja no em sembla tant estranya ni els professors fan tanta por. Tinc ganes de tornar a trucar la kamal per explicar-li tot plegat!

 

Més notícies a la categoria Articles &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1944

Els soviètics trenquen el setge alemany de Leningrad, que va durar 29 mesos.

1976

L'avió supersònic de passatgers «Concorde» inicia vols de línia regular.

1980

Moren més de 300 persones en ensorrar-se una plaça de toros a Sincelejo (Colòmbia).

2000

ETA perpetra el seu primer atemptat des de la ruptura de la treva el desembre de 1999 i mata a Madrid, el tinent coronel de l'Exèrcit de Terra, Pedro Antonio Blanco García, amb un cotxe-bomba carregat amb 20 quilos de dinamita.

2001

Els quatre diputats del Sinn Fein, braç polític de l´IRA, prenen possessió de les seves oficines al Parlament britànic sense renunciar al seu objectiu polític de reunificar l'illa d'Irlanda.

  Citacions

Intel·ligència militar, són dos termes contradictoris "Groucho" Marx