Informacions

Articles | Tecnologia

Les TIC a secundària a l'OCDE

Enviada per jestany_1 el 18/Jul/2004 - 02:29

Segons un darrer estudi de l'OCDE – Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic – sobre l'ús de les TIC a 14 països – Bèlgica, Corea, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Mèxic, Noruega, Portugal, Suècia i Suïssa -, les despeses en equipaments han permès que entressin les noves tecnologies de la informació i comunicació –TIC – en la quasi totalitat d'escoles. Però, segons aquest mateix estudi, la utilització de la informàtica en el dia a dia, a les escoles de secundària, és decebedora.

La utilització de la informàtica per a fins pedagògics, segons els mateix estudi, és esporàdica al conjunt de països. Només una minoria de professors utilitzen aplicacions informàtiques de manera regular. A destacar que a Corea, Dinamarca i Suècia aquest percentatge arriba al 60%. Vista la utilització de les TIC – continua l'estudi – en altres activitats de la societat, no deixa de ser sorprenent.

L'estudi treu moltes conclusions, entre les quals voldria destacar que els països més avançats en l'ús de les TIC són també – casualitat? - els que tenen un servei d'orientació escolar i professional més desenvolupat, on el 80% o més dels alumnes reben una orientació individualitzada.

Si esteu interessats, podeu visitar: http://www.oecd.org/document/18/0,2340,en_2649_201185_26302546_1_1_1_1,00.html

JOAN


 

Més notícies a la categoria Articles &  Tecnologia

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

La veritat absoluta no existeix i això és absolutament cert Les Luthiers