Informacions

Articles | Tecnologia

Les TIC a secundària a l'OCDE

Enviada per jestany_1 el 18/Jul/2004 - 02:29

Segons un darrer estudi de l'OCDE – Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic – sobre l'ús de les TIC a 14 països – Bèlgica, Corea, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Mèxic, Noruega, Portugal, Suècia i Suïssa -, les despeses en equipaments han permès que entressin les noves tecnologies de la informació i comunicació –TIC – en la quasi totalitat d'escoles. Però, segons aquest mateix estudi, la utilització de la informàtica en el dia a dia, a les escoles de secundària, és decebedora.

La utilització de la informàtica per a fins pedagògics, segons els mateix estudi, és esporàdica al conjunt de països. Només una minoria de professors utilitzen aplicacions informàtiques de manera regular. A destacar que a Corea, Dinamarca i Suècia aquest percentatge arriba al 60%. Vista la utilització de les TIC – continua l'estudi – en altres activitats de la societat, no deixa de ser sorprenent.

L'estudi treu moltes conclusions, entre les quals voldria destacar que els països més avançats en l'ús de les TIC són també – casualitat? - els que tenen un servei d'orientació escolar i professional més desenvolupat, on el 80% o més dels alumnes reben una orientació individualitzada.

Si esteu interessats, podeu visitar: http://www.oecd.org/document/18/0,2340,en_2649_201185_26302546_1_1_1_1,00.html

JOAN


 

Més notícies a la categoria Articles &  Tecnologia

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Una llengua ha de ser fàcil i còmoda: mai una forma d’heroisme J. Pla