Informacions

Sortides | Alumnat

Colònies de 4t. d'ESO a l'Escala

Enviada per jvilamal el 22/Jun/2004 - 06:21

FRAGMENTS DE DIVERSOS QUADERN DE BITÀCOLA DELS TRES DIES DE COLÒNIES A L'ESCALA. 4t ESO, curs 2003-2004

Dia 7 de juny del 2004

«Primera activitat: kaiak de mar. Per començar ens van fer uns explicació molt interessant sobre la història del kaiak i els seus orígens esquimals. Després vam començar la ruta per la costa dreta de Cala Montgó. L'aigua era freda però la sensació de rapidesa i el constant amunt i avall de les onades et feien oblidar de les dificultats del mar. El camí de tornada al Club Nàutic el vam fer amb una llanxa motora ja que el trenet turístic que esperàvem que ens recollís no es va presentar.

A la tarda vam fer vela lleugera. El monitor era molt agradable i viatjar amb vela lleugera va ser molt divertit. Vam aprendre moltes coses.» Marta Grifell.


«A les 10 del matí hem dut a terme la nostra primera activitat de navegació. Es tractava de conduir un vaixell molt antic el «Rafael», construït l’any 1915, de vela llatina o tradicional. El monitor, en Joan, ens ha parlat d'alguns aspectes tècnics del vaixell i també hem après gràcies a ell un ric vocabulari marítim.

Després de dinar, a les 4 de la tarda hem fet l'activitat del kaiac. Per parelles hem anat vorejant la costa de Cala Montgó, en un passeig molt refrescant i a la vegada molt tranquil.» Anna Mas.

Dia 8 de juny del 2004

«Nosaltres, per començar el segon dia vàrem fer vela llatina. Vam pujar a una barca molt antiga de 1914. Aquest cop no podíem esperar velocitat. Vam hissar les veles com a bons mariners i marineres. Cadascú amb una tasca diferent. Feia poc vent i per això vam fer poques maniobres. Va ser un viatge molt tranquil. Al final es va girar una mica de vent i fins i tot feia fred. El capità ens va explicar coses molt interessants.

A la tarda vam fer kaiac de mar. Vam canviar de ruta. Era més llarga però no ho vam notar. Hi havia moltes més onades que el matí. Vam passar per dintre d'una cova i vam arribar fins a una illa i en una cala ens vam banyar i vam poder descansar una estona.» Carla Vallès.

Dia 9 de juny del 2004

«La primera activitat que hem fet avui ha sigut una excursió amb kaiac per la costa oest de Cala Montgó. Aquest cop, a diferència del primer dia, la mar era molt agitada i es feia gairebé impossible de mantenir l’estabilitat de l’embarcació. Afortunadament ningú no va arribar a bolcar.

A les 4 de la tarda a ple sol vam fer l’activitat de vela lleugera o “raqueros”. El nostre professor, en Xavi, ens va ensenyar alguns moviments i els diversos rumbs que hi havia com la papada, el través o el llarg.» Anna Mas.

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1913

Abolició als EUA de la «Llei Seca» (Llei presentada pel diputat A. J. Volstead que es va convertir, el gener de 1919, en la divuitena esmena a la Constitució), que prohibia la venda i consum de begudes alcohòliques i va estar en vigor tretze anys.

1982

El presumpte màxim responsable dels Grapo, Juan Martín Luna, mor en un enfrontament amb la Policia a Barcelona.

1989

Govern de majoria no comunista a Txecoslovàquia. Karel Urbanel anuncia la rehabilitació de 500.000 exclosos del PC després de la «Primavera de Praga».

1998

Julio Anguita s'acomiada del seu càrrec de secretari general del PCE durant el XV Congrés del partit, i el substitueix Francisco Frutos.

  Citacions

El sarcasme no és sinó una ira atenuada per la insídia Joan Fuster