Informacions

Opinió | Alumnat

Canvi sistema universitari

Enviada per jestany_1 el 09/Jun/2004 - 08:34

En les últimes notícies del vilaweb que surten a partir de l'enllaç de la pàgina del Pius, avui es pot llegir un comentari molt interessant sobre el canvi en el sistema universitari, concretament per a adaptar-se a la declaració de Bolonya segons la qual s'adaptaran els estudis a nivell europeu.


Diu l'article, entre altres coses, : "En aquesta línia, l'esquema Bolonya proposa que el pla d'estudis no es fixi tant en les classes purament teòriques, sinó que incideixi en la pràctica, a través de l'elaboració de treballs, col·laboració amb els companys, participació en les classes i anàlisis de documents, entre altres aspectes. Així, el còmput d'horari ja no es farà a través de les classes, sinó en base al temps dedicat a l'estudi en el sentit més extens (tutoria, preparació d'exàmens i treballs, biblioteca).... Segons l'opinió del rector de la UAB, "el cúmul de coneixement a través de la memòria" és un mètode "en crisi" "

La pregunta seria, afectarà això, a curt termini, a la manera d'aprendre als alumnes de secundària? O sia, es preveu un canvi en aquest nivell en el sentit que, per exemple, es valoraran més les habilitats no memorístiques? Especialment ho dic per si pot afectar a la preparació dels alumnes que vulguin accedir a la universitat.

Com a pare valoraria molt que els professors del nostre Institut diguessin la seva opinió.

Moltes gràcies.

JOAN

 

Més notícies a la categoria Opinió &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1913

Abolició als EUA de la «Llei Seca» (Llei presentada pel diputat A. J. Volstead que es va convertir, el gener de 1919, en la divuitena esmena a la Constitució), que prohibia la venda i consum de begudes alcohòliques i va estar en vigor tretze anys.

1982

El presumpte màxim responsable dels Grapo, Juan Martín Luna, mor en un enfrontament amb la Policia a Barcelona.

1989

Govern de majoria no comunista a Txecoslovàquia. Karel Urbanel anuncia la rehabilitació de 500.000 exclosos del PC després de la «Primavera de Praga».

1998

Julio Anguita s'acomiada del seu càrrec de secretari general del PCE durant el XV Congrés del partit, i el substitueix Francisco Frutos.

  Citacions

Els savis n'aprenen molt dels seus enemics. Aristòfanes