Informacions

Opinió | Alumnat

Canvi sistema universitari

Enviada per jestany_1 el 09/Jun/2004 - 08:34

En les últimes notícies del vilaweb que surten a partir de l'enllaç de la pàgina del Pius, avui es pot llegir un comentari molt interessant sobre el canvi en el sistema universitari, concretament per a adaptar-se a la declaració de Bolonya segons la qual s'adaptaran els estudis a nivell europeu.


Diu l'article, entre altres coses, : "En aquesta línia, l'esquema Bolonya proposa que el pla d'estudis no es fixi tant en les classes purament teòriques, sinó que incideixi en la pràctica, a través de l'elaboració de treballs, col·laboració amb els companys, participació en les classes i anàlisis de documents, entre altres aspectes. Així, el còmput d'horari ja no es farà a través de les classes, sinó en base al temps dedicat a l'estudi en el sentit més extens (tutoria, preparació d'exàmens i treballs, biblioteca).... Segons l'opinió del rector de la UAB, "el cúmul de coneixement a través de la memòria" és un mètode "en crisi" "

La pregunta seria, afectarà això, a curt termini, a la manera d'aprendre als alumnes de secundària? O sia, es preveu un canvi en aquest nivell en el sentit que, per exemple, es valoraran més les habilitats no memorístiques? Especialment ho dic per si pot afectar a la preparació dels alumnes que vulguin accedir a la universitat.

Com a pare valoraria molt que els professors del nostre Institut diguessin la seva opinió.

Moltes gràcies.

JOAN

 

Més notícies a la categoria Opinió &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1792

Comença la mesura del meridià de París, que va de Dunkerque a Barcelona. Va ser l'origen de l'establiment del Sistema Mètric Decimal.

1870

Exiliada a París, Isabel II firma l'abdicació a favor del seu fill, el futur rei Alfons XII.

1991

L'Assemblea de Croàcia aprova la decisió constitucional de sobirania i independència de la República de Croàcia.

1991

L'Assemblea d'Eslovènia s'autoproclama Estat sobirà, fet que provoca lluites sagnants durant dos dies.

1994

Els soldats russos desfilen per Berlín abans de la seva retirada del sector oriental de la ciutat, on hi han estat 50 anys.

1998

El Partit Unionista de l'Ulster (UUP) guanya les eleccions legislatives d´aquesta província.

  Citacions

No embrutis la font on has apagat la set. Shakespeare