Informacions

Premis | Llen. i Lit. Catalanes

Premis Bages de literatura

Enviada per jordi el 31/Mai/2004 - 10:07

Divendres passat dia 29 de maig, a la Col·legiata de Sant Vicenç, del Castell de Cardona, tres noies, alumnes del nostre institut, van ser premiades en la festa de lliurament dels PREMIS BAGES JUVENILS DE LITERATURA 2004, convocats per Òmnium Cultural, i que són dotats per Fundació Caixa de Manresa i l’Ajuntament de Cardona. Es tracta de Maria Ribera de 4t d’ESO, que va guanyar en poesia, en la categoria A (fins a 15 anys), Aloma Vilamala de 2n Batxillerat, guanyadora en prosa, en la categoria C (de 17 a 20 anys), i Ivet Soler, també de 2n de Batxillerat, que fou finalista d’aquesta mateixa categoria.

En el transcurs de l’acte vàrem poder escoltar l’actuació de tres grups instrumentals de l’Escola de Música Municipal Musicant, de Cardona, i es presentà la publicació del llibre que recull els treballs seleccionats en la convocatòria d’enguany, que ha estat la vint-i-unena.

A les tres guardonades de la casa vagi l’ENHORABONA! del Departament de Català i de tot el Pius Font i Quer, que justament aquell mateix vespre va cloure amb un sopar, l’any de celebració del 25è aniversari.


 

Més notícies a la categoria Premis &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Pluja d'hivern, dia d'infern. Popular