Informacions

Premis | Llen. i Lit. Catalanes

Premis Bages de literatura

Enviada per jordi el 31/Mai/2004 - 10:07

Divendres passat dia 29 de maig, a la Col·legiata de Sant Vicenç, del Castell de Cardona, tres noies, alumnes del nostre institut, van ser premiades en la festa de lliurament dels PREMIS BAGES JUVENILS DE LITERATURA 2004, convocats per Òmnium Cultural, i que són dotats per Fundació Caixa de Manresa i l’Ajuntament de Cardona. Es tracta de Maria Ribera de 4t d’ESO, que va guanyar en poesia, en la categoria A (fins a 15 anys), Aloma Vilamala de 2n Batxillerat, guanyadora en prosa, en la categoria C (de 17 a 20 anys), i Ivet Soler, també de 2n de Batxillerat, que fou finalista d’aquesta mateixa categoria.

En el transcurs de l’acte vàrem poder escoltar l’actuació de tres grups instrumentals de l’Escola de Música Municipal Musicant, de Cardona, i es presentà la publicació del llibre que recull els treballs seleccionats en la convocatòria d’enguany, que ha estat la vint-i-unena.

A les tres guardonades de la casa vagi l’ENHORABONA! del Departament de Català i de tot el Pius Font i Quer, que justament aquell mateix vespre va cloure amb un sopar, l’any de celebració del 25è aniversari.


 

Més notícies a la categoria Premis &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1944

Els soviètics trenquen el setge alemany de Leningrad, que va durar 29 mesos.

1976

L'avió supersònic de passatgers «Concorde» inicia vols de línia regular.

1980

Moren més de 300 persones en ensorrar-se una plaça de toros a Sincelejo (Colòmbia).

2000

ETA perpetra el seu primer atemptat des de la ruptura de la treva el desembre de 1999 i mata a Madrid, el tinent coronel de l'Exèrcit de Terra, Pedro Antonio Blanco García, amb un cotxe-bomba carregat amb 20 quilos de dinamita.

2001

Els quatre diputats del Sinn Fein, braç polític de l´IRA, prenen possessió de les seves oficines al Parlament britànic sense renunciar al seu objectiu polític de reunificar l'illa d'Irlanda.

  Citacions

El català és un animal que s'enyora Josep Pla