Informacions

Premis | Matemàtiques

L'Oriol Torras de 2n de btx guanya un accèssit en els Premis Poincaré

Enviada per jperez35 el 25/Mai/2004 - 09:17

El passat 14 de maig va tenir lloc a Barcelona l’acte de lliurament del “Premi Poincaré” als millors treballs de recerca en l’àmbit de matemàtiques convocat per la UPC. Com ja us podeu imaginar, elaborar un treball de recerca de matemàtiques no és precisament una tasca senzilla; només els/les més agoserats/agoserades volen endinsar-se en el fabulós món de la matemàtica!. L’Oriol Torras de 2n de batxillerat és un d’aquests intrèpits estudiants i el seu treball “Jocs de votació ponderada” ha merescut un accèssit d’aquests premis!!.

En el treball l’Oriol intenta mostrar com des del punt de vista matemàtic es pot mesurar el “poder” que un grup parlamentari té dins d’un parlament depenent del seu número d’escons i de la configuració del parlament i ho ha aplicat elaborant un estudi del Consell Escolar del Pius, l’ajuntament de Navàs i el Parlament de Catalunya.

Si veieu l’Oriol, feliciteu-lo!!!!

Juli Pérez


 

Més notícies a la categoria Premis &  Matemàtiques

  Calendari

  Tal dia com avui

1914

Assassinat a Sarajevo de l'hereu del tron austro-hongarès, l'arxiduc Francesc Ferran i de la seva dona; succés que dóna motiu a la Primera Guerra Mundial.

1919

Firma del Tractat de pau de Versalles entre les potències aliades i Alemanya, amb el qual es dóna per acabada la Primera Guerra Mundial (1914-1918).

1921

Iugoslàvia es constitueix en Estat únic centralista.

1976

Les illes Seychelles es constitueixen com a país independent, després de 162 anys de dominació britànica.

2001

L'expresident iugoslau Slobodan Milosevic és entregat al Tribunal de la Haia.

  Citacions

La maduresa de l'home és haver tornat a trobar la serietat amb que jugava quan era nadó. Friedrich Nietzche