Informacions

Articles | Alumnat

Trobada de delegats/des del Bages

Enviada per mmorros el 17/Nov/2003 - 09:03

Aquest dijous 13 de novembre es va celebrar la XVIII trobada de delegats i delegades de Manresa i comarca. La diada va tenir lloc a "La Ruca", una casa de colònies, a Avinyó. El tema que es va tractar va ser la immigració, i totes les activitats que es van dur a terme durant el dia van estar-hi directament relacionades.


Els alumnes vam ser distribuïts en diversos països d'arreu del món, i vam ser tractats com a tals. Vam observar diferències entre uns i altres, en com erem tractats, en la pobresa que alguns tenien i la riquesa d'altres... Això acompanyat de xerrades, jocs i activitats que giraven al voltant d'aquest concepte.

Quan vam arribar, després d'una breu presentació ens van dividir en països. Vam anar a esmorzar, i allà, ja ens vam adonar de les diferències econòmiques entre països arreu del món, al veure que uns es quedaven amb gana mentre els altres s'omplien la panxa sense pensar-ho dues vegades. Després, cada grup va anar realitzant una sèrie de debats i activitats relacionades amb el tema principal, i també amb les funcions d'un delegat de classe. A la tarda, vam fer un joc de rol on cada delegat era un immigrant que formava part d'una família i que havia d'aconseguir ser un ciutadà espanyol legalitzat. No va ser fàcil, ja que hi havia forces impediments: la policia, els ciutadans espanyols i varis factors més estaven en contra nostre. Un cop acabat l'acte de cloenda, els autocars ens van deixar altre cop a Manresa.

Així doncs, en general va ser una jornada distreta, engrascadora, didàctica i reflexiva.

 

Més notícies a la categoria Articles &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Si no actues com penses, acabaràs pensant com actues Pascal