Informacions

Articles | Alumnat

Trobada de delegats/des del Bages

Enviada per mmorros el 17/Nov/2003 - 09:03

Aquest dijous 13 de novembre es va celebrar la XVIII trobada de delegats i delegades de Manresa i comarca. La diada va tenir lloc a "La Ruca", una casa de colònies, a Avinyó. El tema que es va tractar va ser la immigració, i totes les activitats que es van dur a terme durant el dia van estar-hi directament relacionades.


Els alumnes vam ser distribuïts en diversos països d'arreu del món, i vam ser tractats com a tals. Vam observar diferències entre uns i altres, en com erem tractats, en la pobresa que alguns tenien i la riquesa d'altres... Això acompanyat de xerrades, jocs i activitats que giraven al voltant d'aquest concepte.

Quan vam arribar, després d'una breu presentació ens van dividir en països. Vam anar a esmorzar, i allà, ja ens vam adonar de les diferències econòmiques entre països arreu del món, al veure que uns es quedaven amb gana mentre els altres s'omplien la panxa sense pensar-ho dues vegades. Després, cada grup va anar realitzant una sèrie de debats i activitats relacionades amb el tema principal, i també amb les funcions d'un delegat de classe. A la tarda, vam fer un joc de rol on cada delegat era un immigrant que formava part d'una família i que havia d'aconseguir ser un ciutadà espanyol legalitzat. No va ser fàcil, ja que hi havia forces impediments: la policia, els ciutadans espanyols i varis factors més estaven en contra nostre. Un cop acabat l'acte de cloenda, els autocars ens van deixar altre cop a Manresa.

Així doncs, en general va ser una jornada distreta, engrascadora, didàctica i reflexiva.

 

Més notícies a la categoria Articles &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

Per a la gelosia no hi ha res de més espantós que el riure. Fr. Sagan