Informacions

Articles | Alumnat

Ni guerra ni Aznar

Enviada per apons el 28/Mar/2003 - 22:19

Els alumnes de batxillerat d'aquest institut hem fet una carta manifestant-nos en contra de la guerra. Esperem que es publiqui en diversos mitjans de comunicació: el Regió7, El Pou de la Gallina, l'Avui, El Periódico de l'Estudiant, etc.

El text és el següent:


Els estudiants de batxillerat de l’IES Pius Font i Quer de Manresa hem mostrat i seguirem mostrant el nostre desacord amb la postura del govern del Sr. Aznar respecte la guerra contra l’innocent poble iraquià. No creiem en la cultura de la guerra, sinó en la de la pau, el diàleg i l’ajut, i som partidaris de fomentar l’educació per evitar la manipulació. Ens hem manifestat fent murals, pancartes, cartells, assistint a manifestacions i sobretot clamant un NO rotund. També volem expressar que totes les manifestacions a les quals hem assistit per part nostre sempre han estat pacífiques.

El poble iraquià no és culpable dels interessos econòmics del govern nord-americà, no és culpable dels interessos geoestratègics del govern nord-americà, no és culpable de l’interès hegemònic del govern nord-americà, no és culpable de les revenges per l’11-S nord-americanes, no és culpable de la idiotesa dels Bush, no és culpable de que el govern nord-americà vulgui rendibilitzar el seu superb i caríssim exèrcit, no és culpable dels interessos del govern nord-americà per posar a prova una emergent potència econòmica i política mundial: Europa (i ha aconseguit fracturar-la), no és culpable d’haver-li estat imposat un dictador, no és culpable de les guerres que aquest ha portat a terme, no és culpable de que el seu governant hagi comprat armes als mateixos que ara l’estan acusant. No és culpable de res i ha estat, és i serà víctima de tot.

Els estudiants diem no a la suma de patiments, de destrucció, de sang, d’horrors, de malalties, de fam, d’infinites seqüeles i de desmoralització que comporta una guerra. Una guerra mai pot tancar ferides, ans el contrari, obrir-ne de noves. Si generem odi, en rebrem les conseqüències.

Ens oposem totalment al govern espanyol, nosaltres encara no l’hem pogut votar, però ja ens està demostrant que no ens representa. L’afany del Sr. Aznar per sortir a la primera pàgina s’ha quedat reduït a la vergonya dels ciutadans per sentir-se espanyols i a la ridiculització i ignorància que n’han fet la resta de països.

Tot i això, ens hem de felicitar tots perquè no ens hem mantingut indiferents com tenien previst. Junts hem pogut retardar la guerra, però de ben segur que aconseguirem molt més. És per això que seguirem expressant el nostre rebuig a aquesta guerra il·legal, antidemocràtica, inadmissible, incomprensible i injusta. La pau només es pot aconseguir sense armes, NO A LA GUERRA I NO A LA MANIPULACIÓ!

Els estudiants de batxillerat de l’IES Pius Font i Quer de Manresa

 

Més notícies a la categoria Articles &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

En boca del mentider fins la veritat es fa dubtosa. Baltasar Gracián