Informacions

Sortides | C. Socials

Barcelona segle XX: sortida d'Història de 4t ESO

Imatge 0 per Barcelona segle XX: sortida d'Història de 4t ESO

Enviada per jpons128 el 26/Mai/2023 - 07:34

Presó i repressió són les dues paraules que defineixen el què va ser el Castell de Montjuïc. Els alumnes de 4t ESO vam fer un joc de pistes per les sales, calabossos i terrats del Castell de Montjuïc de la mà de dues guies, i després vam visitar el Fossar de la Pedrera dels cementiri de Montjuïc, l'espai que conté prop de dos mil afusellats per la dictadura franquista al camp de la bota de Barcelona. Un espai de memòria històrica on també reposa el cos del president Lluís Companys, afusellat per Franco el 1940.


La resta del matí vam passejar pel barri gòtic, parant a la plaça Sant Jaume, on hi trobem el Palau de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i la plaça de Sant Felip Neri, escenari de la mort tràgica d'infants refugiats durant la guerra civil a causa d'un dels bombardeigs aeris de l'aviació italiana feixista.

Després d'una estona lliure a l'entorn de la Catedral, van veure de fora la cerveseria dels Quatre Gats, bressol del modernisme, i el Palau de la Música Catalana, obra de Domènech i Montaner.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides &  C. Socials

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

El tacte és el més desmistificador de tots els sentits, a diferència de la vista, que és el més màgic. Barthes, Roland