Informacions

Articles | Institut

Crònica sobre la visita d'Enric Larreula

Enviada per jmcomellas el 14/Mar/2003 - 16:23

El passat 13 de març de 2003, l’Enric Larreula, un escriptor, va venir a l’IES. És l’autor de llibres per la mainada, pels adolescents o pels adults. Unes de les seves obres són: "La por", "Em dic Paco", "Alba", entre moltes altres. La xerrada va tenir lloc a la biblioteca de l’IES a dos quarts de cinc fins a dos quarts de sis.


Al principi, es va presentar i, segons ell, per no enrotllar-se massa en coses que no ens interessessin, ens va demanar si teníem alguna qüestió per fer-li i, a partir de la pregunta, començar-nos a explicar.

Ens va explicar que un dels seus últims llibres, ha tardat trenta-dos anys a acabar-lo!, però, entremig, n’ha fet d’altres.

També ens va explicar que es va comprar una casa i, al cap de pocs dies va caure una paret. Llavors va avisar a un manobre perquè li fes la paret. Parlant amb ell, li va demanar si coneixia alguna botiga ens els qual venguessin mobles de fusta rústics. En Joan, que era el manobre, li va dir que a la masia on va néixer el seu pare n’hi havia, i que els podria agafar, perquè, o la casa hi cauria a sobre o es corcarien. L’Enric li va demanar per què no l’arreglava, i ell li va dir que ja la tenia molt vista, i, els seu pare que tenia Alhzeimer i, algun cop s’escapava perquè es pensava que li voldrien robar la casa i hi anava. Llavors l’havien de tornar amb ambulància perquè, a causa de la malaltia, no reconeixia els seus fills, i els volia matar per por que li robessin la casa. Paranoies de la malaltia. I, al cap d’uns anys, es va inspirar a fer un llibre, com de por, que consistia que dos nens es perdien al bosc i anaven a la masia i hi havia l’home malalt que tenia por que li robessin la casa. I per fer el llibre “Alba”, es va basar amb una noia que, anteriorment havia anat al Pius, que tenia càncer, i, a partit del seu diari va fer el llibre. La història es verídica. I així moltes més coses.

Al final, qui ha volgut, l’Enric li ha firmat el llibre.

 

Més notícies a la categoria Articles &  Institut

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

El poc que sé ho dec a la ignorància Platon