Informacions

Sortides

Sortida als escenaris de la Batalla de l'Ebre

Imatge 0 per Sortida als escenaris de la Batalla de l'Ebre

Enviada per igarc28 el 27/Feb/2023 - 08:35

Els alumnes de 2n de BAT han anat a visitar els escenaris de la Batalla de l'Ebre. Ha estat una sortida molt emotiva en la qual han pogut trepitjar els mateixos espais per on van passar les tropes republicanes en el seu intent d'avançar posicions en una de les batalles més cruentes de la Guerra Civil Espanyola, la Batalla de l'Ebre.


Després de travessar el riu a l'alçada de Flix, han visitat les trinxeres que van servir de defensa a la zona de la Fatarella en la retirada de les tropes republicanes, seguint cap a Quatre Camins on va tenir lloc un duríssim enfrontament entre el bàndol republicà i nacional.

Següent parada, Gandesa, amb una visita al museu escoltant testimonis de guerra i acabant a la tarda amb una visita al Poble Vell de Corbera, un autèntic escenari de la destrucció que va comportar la guerra.

Ja de camí cap a Manresa, una darrera parada al Memorial de les Camposines, on es ret homenatge als nombrosos soldats desapareguts. Ha estat una sortida molt profitosa i del tot imprescindible per poder copsar de primera mà tota la cruesa de la Guerra Civil a casa nostra.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

A l'estiu tota cuca viu. Popular