Informacions

Sortides

Visita al Museu de les Matemàtiques + Descoberta a Igualada

Imatge 0 per Visita al Museu de les Matemàtiques + Descoberta a Igualada

Enviada per racuna el 01/Feb/2023 - 08:12

El passat 26 de gener, l’alumnat de 3r d’ESO va anar al Museu de la Pell d’Igualada per a poder gaudir d’una exposició itinerant del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) anomenada “Experiències matemàtiques”. Aquesta, estava formada per 23 mòduls interactius de geometria, estadística, probabilitats, estratègia i combinatòria, que oferien una aproximació manipulativa i no acadèmica a temes matemàtics. L’alumnat podia experimentar i manipular tots els materials allà presents i comprovar en primera persona diferents teoremes i enginys matemàtics.


Després de la visita a l’exposició, van participar en un taller de construcció de cúpules de Leonardo. Aquest consistia en la construcció col·lectiva d’una o més cúpules d’uns 4m de diàmetre i un metre d’altura aproximadament. Aquestes estructures tridimensionals, fetes amb bastons de fusta amb quatre osques, que se sostenen mútuament sense necessitat de cap més element d’unió, apareixen en els escrits del genial Leonardo da Vinci.

La construcció comença pas a pas amb la participació de tothom, i en qüestió de 10 minuts, ja es pot observar com va creixent i comença a aixecar-se de terra.

Un cop construïda, l'alumnat pot arribar a entrar-hi dins. Nosaltres vam construir dues cúpules amb dos patrons de construcció diferents (n’hi ha onze) i les vam aconseguir aixecar i tornar a deixar al terra. És un moment àlgid de treball coordinat que permet veure la trama de bastons des de sota.

Com que els bastons se sostenen mútuament, en fallar-ne un, tot cau encadenadament.

Aprofitant que estàvem a Igualada, vam completar aquest meravellós i fred matí fent una petita descoberta de la ciutat: vam voltar guiats pels mateixos alumnes visitant i descobrint espais tan importants com el Portal de la Font Major, la Basílica de Santa Maria, la Plaça de Cal Font i l’Asil del Sant Crist, entre d’altres.

Va ser un matí molt entretingut i enriquidor.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1973

L'exèrcit nord-americà es retira de Vietnam.

1412

S'inicien a Casp (Aragó) les primeres sessions per escollir un successor per a la Corona de Catalunya-Aragó.

1908

La Cambra dels Comuns britànica concedeix el dret de vot a les dones.

1933

Es constitueix a Berlín un comitè central, patrocinat pel Partit Nacionalsocialista, per dirigir el boicot contra els jueus.

1936

Ampli suport en plebiscit dels alemanys a la política internacional d'Adolf Hitler.

1983

El democratacristià Helmut Kohl es converteix en nou canceller de la República Federal Alemanya després del triomf del seu partit en les eleccions.

1985

L'Estat espanyol arriba a un acord històric amb la Comunitat Econòmica Europea per integrar-s´hi, després de 23 anys de negociar-hi.

  Citacions

L'amor no és solament un sentiment, també és un art Balzac