Informacions

Opinió | Institut

La guerra d'Iraq, una guerra anunciada

Enviada per fsolis el 12/Feb/2003 - 16:05

Els governs que fan servir com excusa "oficial" el fet de tenir l'Iraq (i no desarmar-se) o no, armes de destrucció massiva per iniciar o no, una guerra contra ell, respectivament, crec que són poc honestos.

Mentre que la resta de pocs governs que fan servir altres motius per rebutjar la guerra, els quals poden semblar més lloables i altruistes, no és que em semblin, la majoria, més honestos que els anteriors, ja que, possiblement, els motius veritables siguin interessos creats a la zona (Iraq), als quals una guerra no els aniria gens bé.


El que, possiblement, sap tothom, es vulgui fer veure o no, hi hagi proves o no, és que l'Iraq sí té armes de destrucció massiva (com EUA i molts altres països), a finals dels 80 els EUA els n'hi van vendre. Una cosa és això i una altra cosa és que l'Iraq sigui una amenaça real per a la resta del món.

Per tant, em pregunto, tot plegat no és voler amagar una cosa que ja està decidida: que hi haurà guerra? Perquè, al final, la resposta dels inspectors de la ONU serà o que han trobat armes de destrucció massiva o que el govern d'Irak no vol col·laborar (lògicament), amb la qual cosa ja tindrem la guerra "justificada" i consensuada per tothom (ONU i EUA).

¿És prou "motiu" iniciar una guerra pel fet de tenir armes de destrucció massiva, on hi haurà milers de morts i amb unes conseqüències de postguerra imprevisibles? ¿No són realment altres els motius de la guerra, per exemple: els interesos econòmics (el petroli) de la zona per part d'occident, principalment per part dels EUA?

Ara bé, sigui quin sigui el motiu no és, o no hauria de ser, suficient per "justificar" una guerra.

Manresa, 12 de febrer de 2003

Ferran Solís i Casas

 

Més notícies a la categoria Opinió &  Institut

  Calendari

  Tal dia com avui

1911

Hiram Bingham descobreix al Perú les ruïnes de la ciutat sagrada dels inques, Machu-Picchu.

1914

El científic anglès Archibald Low presenta a Londres un aparell capaç de transmetre imatges a distància al qual anomena televisió.

1940

S'estableix a França el Govern de Vichy amb el mariscal Petain com a cap d'Estat.

1976

Carlos Arias Navarro dimiteix com a president del Govern espanyol, i és substituït per Adolfo Suárez (UCD), primer president de la democràcia.

1994

Arribada a Gaza del líder de l'OAP, Iàssir Arafat, després de 27 anys d'exili.

1997

La Guàrdia Civil rescata d´un zulo de Mondragón José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA durant 532 dies.

  Citacions

No hi ha res de més bell que allò que hom estima Safo