Informacions

Concursos | Alumnat

Premis Bages de Literatura

Enviada per jvilamal el 11/Feb/2003 - 13:56

Premis Bages Juvenils de Literatura 2003

Vintena convocatòria

Convocats per Òmnium Cultural,

amb el suport de FUNDACIÓ CAIXA MANRESA.

SEGUR QUE TENS ALGUNA COSA PER EXPLICAR

NOMÉS CAL QUE T'HI POSIS:

DEIXA'T D'HISTÒRIES I ESCRIU-LES!

Seguiu llegint per veure les bases dels premis.


BASES

La delegació del Bages d'Òmnium Cultural, amb el suport de la Fundació Caixa Manresa, a fi d'estimular la creativitat literària, convoca, per vintena vegada, els Premis Bages Juvenils de Literatura, que es regiran per les bases següents:

1) Hi haurà dues modalitats: poesia i narració curta.

2) Pel que fa a la poesia, s'estableixen dues categories: fins a 15 anys i de 16 a 20. Pel que fa a narrativa, les categories seran: fins a 13 anys, de 14 a 16 i de 17 a 20.

3) L'extensió màxima, pel que fa a la poesia, serà de 80 versos, que pots presentar en forma de poemes curts o llargs. Pel que fa a les narracions, 10 fulls DIN A4, amb un mínim de 3.

4) El tema serà lliure.

5) Els treballs han de ser inèdits i escrits en català.

6) Es premiarà el millor treball de cada modalitat (poesia i narració) en cadascuna de les categories.

7) L'import dels dos premis de les categories d'edats inferiors (fins a 15 anys en el cas de la poesia i fins a 13 en el de la narrativa) serà de 150 euros cadascun. L'import dels tres premis restants serà de 300 euros cadascun. Aquests premis són dotats per la Fundació Caixa Manresa.

8) El premi comprèn la publicació dels treballs guanyadors, així com dels finalistes.

9) Un dels guanyadors dels premis de les categories de més de 16 anys serà distingit amb una beca de la Fundació Ausiàs March, atorgada per l'Ajuntament de Manresa, per assistir a la Setmana dels Premis Octubre, de València. El jurat decidirà a quin dels guanyadors es concedeix.

10) Els treballs els has de presentar per triplicat en fulls DIN A4 i a doble espai.

11) Has de lliurar els treballs dins un sobre tancat, a l'exterior del qual hi han de constar clarament les teves dades personals (nom, adreça i telèfon).

12) També pots presentar-t'hi amb pseudònim. En aquest cas no t'oblidis d'incloure, en el sobre gran, un altre de petit, a l'exterior del qual hi ha d'haver el pseudònim i, a l'interior, les teves dades personals.

13) El termini de presentació d'originals s'obrirà el dia 24 de febrer de 2003 i es tancarà el dia 31 de març del mateix any.

14) Les obres es poden presentar en mà, de dilluns a divendres, entre les vuit i les nou del vespre, a la delegació d'Òmnium Cultural a Manresa (Bruc, 99, 1r), o bé trametre-les per correu a l'apartat 255, 08240 Manresa (Bages).

15) El jurat farà públic el veredicte en el transcurs de l'acte festiu de lliurament de premis que s'organitzarà a mitjans del mes de maig.

16) Si necessites cap aclariment, pots telefonar-nos al 938726321, de vuit a nou del vespre, o adreçar-te al professorat de Llengua i Literatura Catalanes del deu centre.

17) La presentació d'un treball suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases.

18) La comissió promotora d'aquests premis es reserva el dret de modificar alguna de les bases precedents, si ho exigeixen circumstàncies alienes, com també de resoldre les situacions imprevistes.

 

Més notícies a la categoria Concursos &  Alumnat

  Calendari

  Tal dia com avui

1911

Hiram Bingham descobreix al Perú les ruïnes de la ciutat sagrada dels inques, Machu-Picchu.

1914

El científic anglès Archibald Low presenta a Londres un aparell capaç de transmetre imatges a distància al qual anomena televisió.

1940

S'estableix a França el Govern de Vichy amb el mariscal Petain com a cap d'Estat.

1976

Carlos Arias Navarro dimiteix com a president del Govern espanyol, i és substituït per Adolfo Suárez (UCD), primer president de la democràcia.

1994

Arribada a Gaza del líder de l'OAP, Iàssir Arafat, després de 27 anys d'exili.

1997

La Guàrdia Civil rescata d´un zulo de Mondragón José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA durant 532 dies.

  Citacions

El mal no està en tenir faltes, sinó en no tractar d'esmenar-les. Confuci