Informacions

Biblioteca

El llibre del mes: “El cerebro” de David Eagleman

Imatge 0 per El llibre del mes: “El cerebro” de David Eagleman

Enviada per fsolis el 23/Mai/2022 - 07:37

“Què som i d’on venim? Tot el què sentim i pensem, tota la nostra realitat, tot el què som és producte del funcionament cerebral. Cervell, que alhora és producte de l’evolució biològica.”


El neurocientífic, David Eagleman, ens mostra com el cervell a partir de la memòria genètica, heretada de les espècies que ens han precedit en la història biològica (evolució), i amb la seva interacció continuada amb l’interior del propi cos i amb l’exterior, l’entorn, conforma el què som (el jo), la nostra realitat subjectiva, les idees, les percepcions i sentiments i ens condueix. És a dir, de forma més concreta ens parla de:

Qui i com som al llarg de la nostra vida a partir del desenvolupament cerebral. Com el cervell processa i integra els diferents estímuls i construeix la realitat subjectiva que percebem. Els processos cerebrals inconscients determinants implicats en el nostre comportament i el paper de la consciència com a propietat emergent, superior a la suma de les propietats de les parts. Com diferents xarxes cerebrals (pensaments immediats / futurs, impulsius / reflexius, emocionals / racionals) entren en competició per tal d’acabar prenent una decisió determinada (quines i com guanyen). La necessitat de relacionar-nos (el cervell social), de pertànyer a un grup, amb el que això implica (unió / exclusió). Què ens fa cooperar, ser violents i arribar a cometre genocidis (deshumanització). Per acabar ens parla de com potenciar els sentits i les interaccions amb el món, immortalitzar la ment conscient, és a dir, la fusió entre biologia i tecnologia.

Resumint, tal com indica el llibre a la seva portada, aquest ens parla de la nostra realitat, la nostra història.

Aquest llibre es pot agafar en préstec a la biblioteca.

 

Més notícies a la categoria Biblioteca

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

Quan s'és jove de veritat, s'és jove per a tota la vida. Pablo Picasso