Informacions

Sortides | Física i Química

Taller de Química al Centre de l'Aigua de Manresa

Imatge 0 per Taller de Química al Centre de l'Aigua de Manresa

Enviada per acarbon4 el 03/Mai/2022 - 06:03

El passat dilluns 21 de març els estudiants de Química de 2n de Batxillerat vam fer una sortida al Centre d’Aigües de Can Font amb l’objectiu d’analitzar diferents mostres d’aigua. Per a l’experiment, diversos alumnes havíem recollit prèviament aigua d’indrets molt diversos, des de Manresa i voltants fins algun poble prepirinenc o el Guadalquivir.


Un cop al Centre d’Aigües, ens vam dividir en grups, a cadascun dels quals li foren assignades entre dues i tres mostres diferents d’aigua, de manera que totes poguessin ésser analitzades al llarg del matí. Les característiques que estudiàrem de cada mostra són les següents: clorurs, duresa, nitrats, pH, conductivitat i matèria orgànica.

Vora les dotze tots els grups havíem analitzat experimentalment les mostres assignades. Després d’una petita pausa per a esmorzar, ens vam reunir a la sala del costat del laboratori per fer uns càlculs finals a partir dels resultats i extraure’n conclusions. Vam posar en comú els diferents resultats i, en una pissarra, vam comparar les diferents mostres d’aigua. En el nostre cas, cap no es trobava fora de les recomanacions que indica la llei, si bé hi havia grans diferències entre elles pel que fa, per exemple, a la quantitat de clorurs o de matèria orgànica. Per acabar, vam comentar el perquè de les dites diferències.

En conclusió, l’experiència al Centre d’Aigües de Can Font fou molt enriquidora per a tothom i ens va aportar coneixements pràctics, com ara l’ús de pH-metres i altres instruments de laboratori, i també teòrics, com ara l’estudi quantitatiu de reaccions d’oxidoreducció.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides &  Física i Química

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

La naturalesa fa que els homes ens assemblem els uns als altres i que ens ajuntem; l'educació fa que siguem diferents i que ens allunyem. Confuci