Informacions

Sortides | Física i Química

Taller de Química al Centre de l'Aigua de Manresa

Imatge 0 per Taller de Química al Centre de l'Aigua de Manresa

Enviada per acarbon4 el 03/Mai/2022 - 06:03

El passat dilluns 21 de març els estudiants de Química de 2n de Batxillerat vam fer una sortida al Centre d’Aigües de Can Font amb l’objectiu d’analitzar diferents mostres d’aigua. Per a l’experiment, diversos alumnes havíem recollit prèviament aigua d’indrets molt diversos, des de Manresa i voltants fins algun poble prepirinenc o el Guadalquivir.


Un cop al Centre d’Aigües, ens vam dividir en grups, a cadascun dels quals li foren assignades entre dues i tres mostres diferents d’aigua, de manera que totes poguessin ésser analitzades al llarg del matí. Les característiques que estudiàrem de cada mostra són les següents: clorurs, duresa, nitrats, pH, conductivitat i matèria orgànica.

Vora les dotze tots els grups havíem analitzat experimentalment les mostres assignades. Després d’una petita pausa per a esmorzar, ens vam reunir a la sala del costat del laboratori per fer uns càlculs finals a partir dels resultats i extraure’n conclusions. Vam posar en comú els diferents resultats i, en una pissarra, vam comparar les diferents mostres d’aigua. En el nostre cas, cap no es trobava fora de les recomanacions que indica la llei, si bé hi havia grans diferències entre elles pel que fa, per exemple, a la quantitat de clorurs o de matèria orgànica. Per acabar, vam comentar el perquè de les dites diferències.

En conclusió, l’experiència al Centre d’Aigües de Can Font fou molt enriquidora per a tothom i ens va aportar coneixements pràctics, com ara l’ús de pH-metres i altres instruments de laboratori, i també teòrics, com ara l’estudi quantitatiu de reaccions d’oxidoreducció.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides &  Física i Química

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

Per què tot junt s'escriu separat i separat s'escriu tot junt? Anònim