Informacions

Sortides | Filosofia

Activitat Taller “El que diuen les pedres callen els arbres"

Imatge 0 per Activitat Taller “El que diuen les pedres callen els arbres"

Enviada per imonegal el 22/Feb/2022 - 06:58

En el marc del Dia Escolar de la No-violència I la Pau -DENIP- amb l’alumnat de 4rt d’ESO hem visitat l’Espai Memòries del Magatzem Lapidari de la Plaça de la Reforma de Manresa.

Ens hem endinsat en la intervenció artística realitzada per Jesús Galdón ‘El que diuen les pedres i callen els arbres’; ens han presentat el lloc i l’exposició on es troben mostres de pedres provinents principalment de l’enderroc de les esglésies i convents gòtics i barrocs de la ciutat que es va fer l’any 1936 durant la Guerra Civil, en ple període revolucionari. En la mostra es poden veure fragments d’escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fusts i bases de columnes entre d’altres.

L’exposició permet als alumnes apropar-se a les conseqüències de la violència directe i cultural practicada en el passat degut a la Guerra Civil; reflexionar sobre les violències ‘visibles’ i ‘invisibles’ i la pau ‘visible’ i ‘invisible’; reflexionar sobre què significa la Pau i sobre la nostra implicació per a construir-la; reflexionar sobre la memòria històrica de la ciutat, el nostre passat immediat, el present i el futur, reflexionar sobre la relació entre natura i cultura, identitat i memòria i sobre l’essència del temps i descobrir el patrimoni cultural local i universal.

Us deixem l’enllaç a la pàgina de síntesi de l’activitat realitzada on podreu veure fotografies de les tres visites realitzades per l’alumnat dels tres grups de Filosofia de 4t d’Eso: https://allunyament.wordpress.com/espai-memories-2/m2-lapidari/taller-4eso-el-que-diuen-les-pedres-callen-els-arbres/ 


Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1398

Neix el Marquès de Santillana, poeta castellà (†1458).

1977

Mor, a Los Angeles, Julius Henry Marx, conegut com Groucho Marx, actor de cinema i humorista estatunidenc.

1990

Leonard Bernstein dirigeix el seu darrer concert, i acaba amb la Simfonia n. 7 de Ludwig van Beethoven.

  Citacions

Un arc de Sant Martí de més d'un quart d'hora ja no ens el mirem. Johann Wolfgang Von Goethe