Informacions

Activitats | C. Socials

L’alumnat de batxillerat se suma a la commemoració de les víctimes de l’holocaust nazi

Imatge 0 per L’alumnat de batxillerat se suma a la commemoració de les víctimes de l’holocaust nazi

Enviada per dferre20 el 07/Feb/2022 - 15:40

Aquest dijous 27 de gener s’ha celebrat el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust en record de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz i dels milions de persones assassinades pel nazisme.

Enguany, l’alumnat de 2n de batxillerat hem gaudit de la xerrada de la Dory Sontheimer organitzada per l’Ajuntament de Manresa i els centres educatius impulsors del projecte Manresa-Mauthausen, entre ells el nostre Institut, i l’Associació Memòria i Història de Manresa.


Dory Sontheimer és l’autora de Les set caixes i La vuitena caixa. Nascuda a Barcelona durant l’Espanya franquista i educada com a catòlica, va descobrir set caixes amb fotografies, cartes, passaports i altres documents que li van revelar la identitat jueva de la seva família. Va ser molt emotiu. També, ens van recomanar de veure el documental on es reuneix amb els descendents dels seus familiars. El podeu recuperar en aquest enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/les-7-caixes/video/5723447/

Per altra banda, alguns alumnes de 1r de batxillerat vam anar a veure les plaques Stolpersteine de Manresa per identificar els diversos deportats manresans als camps de concentració nazi. Vam començar al carrer Circumval·lació trobant-nos les plaques de Pere Brunet i Pere Parés. Vam llegir dos textos explicant la seva biografia. Seguidament, ens vam dirigir cap a la Pujada del Castell, on vam fer el mateix amb la de Joan Sallés. Més tard, vam dirigir-nos cap al carrer d’en Botí, on vam detallar la història de la vida d’Enric Munt. Acabat això, vam anar a la Plaça St. Domènec on ens vam trobar amb els instituts Manresa Sis i Lluís de Peguera juntament amb l’alcalde i dos regidors. Es van llegir tres manifests, un cada institut, i un discurs per part de l’alcalde, commemorant l’aniversari del dia de l'alliberació dels camps. Per acabar, vam encendre espelmes i penjar fotos dels deportats, en homenatge cap a ells.

D’aquesta experiència ens enduem un desig de pau i d’esperança de que mai més succeeixi aquesta barbàrie.

Berta Cecchini, Marta Torrente i Taïs Querol

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  C. Socials

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

La tripulació del cuirassat rus Potemkin s'amotina a Sebastòpol, i el vaixell es refugia al port romanès de Constanza.

1910

Porfirio Díaz és elegit per setena i última vegada president de Mèxic.

1946

S'enfonsa a les illes Balears el submarí espanyol C-4 després de xocar amb el destructor Lepant. Moren els seus 60 tripulants.

1948

Les potències occidentals decideixen establir un pont aeri per assegurar el proveïment de Berlín.

1957

L'empresa espanyola Seat posa a la venda el cotxe 600, que es va convertir en un símbol del progrés a Espanya.

1977

Torna a Espanya Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya a l'exili.

  Citacions

La gent ensenya per a dissimular la seua ignorància, de la mateixa manera riu per a ocultar les seues llàgrimes. Oscar Wilde