Informacions

Activitats | Alumnat

"Persistiu, insistiu,... i mai no abandoneu"

Imatge 0 per "Persistiu, insistiu,... i mai no abandoneu"

Enviada per lbou6 el 30/Gen/2022 - 12:55

El passat dijous 20 de gener, la Rosa Serra Rotés, exprofessora del Pius Font i Quer, va fer una visita als alumnes de 3 d'ESO C per explicar-los la trajectòria que ha seguit a la seva vida. 

Emma Mateo, de 3r ESO C


Entre d’altres anècdotes, va testimoniar com va haver de lluitar des que era petita, ja que a la seva època ningú confiava en les sortides professionals de la història, i menys per a una dona. A més, com que era dona se li van sumar algunes dificultats, com haver d’inscriure’s dues vegades a la universitat, perquè la primera hi va anar només amb la mare. Però va seguir lluitant per fer el que ella volia: “persistiu, insistiu, feu-ho amb un argument sòlid que mai pugui tombar ningú; no abandoneu mai, passi el que passi”.

La Rosa Serra Rotés, de 63 anys, els va comentar que des de petita ha desitjat fer la carrera d’història perquè el seu avi li explicava històries personals i de la gent del seu poble. Així va descobrir que la cosa més simple pot arribar a ser una gran aventura. Segons els va explicar, ha treballat com a gestora cultural, escriptora de llibres d’història local. Actualment és directora d'una revista i segueix exercint de professora, ja que mai no ho ha deixat. 

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Alumnat

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

La gran qüestió que no s'ha contestat mai i que jo encara no he pogut contestar, tot i els trenta anys de recerca dins l'ànima feminina, és «Què vol una dona?» Freud