Informacions

Biblioteca

El llibre del mes: "Nascuts per ser breus" de Toni Mata

Imatge 0 per El llibre del mes: "Nascuts per ser breus" de Toni Mata

Enviada per mcirera el 25/Gen/2022 - 10:13

En aquesta distopia ens situem en un món desigual dividit entre els Eterns (persones que poden pagar-se un tractament per no envellir) i els Breus (persones que viuen esclavitzades recol·lectant la principal substància del tractament). Com que la població no pot superar els deu mil milions d’habitants, cada vegada que se supera aquesta xifra, s’extermina un dels suburbis on viuen els Breus.

Aquest llibre se l’han llegit prop d’una trentena d’alumnes que participen als clubs de lectura del CERCALLIBRES. Gràcies a les diferents trames, han sorgit punts de debat difícils de resoldre: la vida deixa de tenir sentit, si és eterna? Els instints més primaris sempre acaben guanyant els ideals més elevats? Si deleguem el comandament del poder a uns pocs escollits, deixem de ser responsables davant les injustícies?

A finals de mes comptarem amb la presència de Toni Mata, l’autor del llibre, i tindrem la sort de poder parlar amb ell sobre tots aquests temes.  


 

Més notícies a la categoria Biblioteca

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

La vida només pot ser compresa mirant cap enrere, però ha de ser viscuda mirant cap endavant. Sören Aabye Kierkegaard