Informacions

Participació en la instal·lació de stolpersteines en homenatge a quatre deportats a Mathausen

Imatge 0 per Participació en la instal·lació de stolpersteines en homenatge a quatre deportats a Mathausen

Enviada per fserra7 el 14/Mai/2021 - 08:47

El proppassat dijous 13 de maig l’alumnat de 1r de Batxillerat que cursa l’assignatura d’Història del Món Contemporani va participar en els actes d’homenatge que retia la ciutat de Manresa a quatre manresans deportats a Mathausen. Aquests s’afegeixen als vint-i-nou que ja havien estat homenatjats anteriorment a través de la instal·lació de les plaques stolpersteine en diferents indrets de la ciutat de Manresa. L’historiador i investigador, Jordi Pons i Pujol, professor de l’Institut Pius Font i Quer, n’ha reconstruït les seves biografies.


Atenent a les mesures antiCovid-19, l’alumnat dels tres instituts participants en el projecte Manresa-Mathausen va presenciar la instal·lació de les plaques de manera separada i l’alumnat del Pius es va fer càrrec dels actes en memoria de Julià Commes Claros, de professió militar i supervivent del camp de Mathausen. Els alumnes van entregar-ne la placa stolpersteine a la brigada municipal i van llegir-ne la seva biografia i un poema dedicat a la seva memoria.

Val a dir també que aquests actes es van celebrar el mateix dia que hi havia convocada una vaga d’estudiants, per la qual cosa la participació i implicació de l’alumnat encara va ser més gratificant, atès que tot l’alumnat del Pius que hi va assistir, també estava secundant la vaga.

Galeria d'imatges
 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1835

Inauguració de l'Ateneu de Madrid.

1836

Es dissolen a Espanya els gremis professionals.

1911

Mongòlia es converteix en protectorat rus.

1921

El Govern britànic atorga autonomia interna a Irlanda del Sud sota l'estatut de domini dins de la Commonwealth.

1962

El Departament d'Estat nord-americà confirma la retirada dels bombarders soviètics II-28 de Cuba.

1978

Aprovada en referèndum la nova Constitució espanyola.

1989

Felipe González pren possessió novament com a president del Govern després de les eleccions del 29 d'octubre, i confirma en els seus llocs tots els membres del seu anterior Gabinet.

  Citacions

Qui té diners té a la butxaca als qui no en tenen Tolstoi