Informacions

Participació en la instal·lació de stolpersteines en homenatge a quatre deportats a Mathausen

Imatge 0 per Participació en la instal·lació de stolpersteines en homenatge a quatre deportats a Mathausen

Enviada per fserra7 el 14/Mai/2021 - 08:47

El proppassat dijous 13 de maig l’alumnat de 1r de Batxillerat que cursa l’assignatura d’Història del Món Contemporani va participar en els actes d’homenatge que retia la ciutat de Manresa a quatre manresans deportats a Mathausen. Aquests s’afegeixen als vint-i-nou que ja havien estat homenatjats anteriorment a través de la instal·lació de les plaques stolpersteine en diferents indrets de la ciutat de Manresa. L’historiador i investigador, Jordi Pons i Pujol, professor de l’Institut Pius Font i Quer, n’ha reconstruït les seves biografies.


Atenent a les mesures antiCovid-19, l’alumnat dels tres instituts participants en el projecte Manresa-Mathausen va presenciar la instal·lació de les plaques de manera separada i l’alumnat del Pius es va fer càrrec dels actes en memoria de Julià Commes Claros, de professió militar i supervivent del camp de Mathausen. Els alumnes van entregar-ne la placa stolpersteine a la brigada municipal i van llegir-ne la seva biografia i un poema dedicat a la seva memoria.

Val a dir també que aquests actes es van celebrar el mateix dia que hi havia convocada una vaga d’estudiants, per la qual cosa la participació i implicació de l’alumnat encara va ser més gratificant, atès que tot l’alumnat del Pius que hi va assistir, també estava secundant la vaga.

Galeria d'imatges
 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

No és pas l'ànima que mou el cos, perquè no és cap motor, sinó més aviat al revés. Francesc Pujols