Informacions

Centre | Institut

8 DE MARÇ. MANIFESTEM-NOS A CASA!

Imatge 0 per 8 DE MARÇ.  MANIFESTEM-NOS A CASA!

Enviada per dcoromi2 el 05/Mar/2021 - 06:46

El proper dilluns 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, un dia que no només commemora la lluita i les fites aconseguides en el llarg camí cap a l’equiparació de drets entre homes i dones, sinó que també ens recorda que, malauradament,  queda encara un llarg camí per recórrer fins a arribar a la consecució d’aquest objectiu.  Es tracta, doncs, d’una jornada reivindicativa i de denúncia, però també d’esperança i de voluntat de consolidar els avenços socials que ens condueixin cap a una situació de corresponsabilitat entre dones i homes


El llarg període de confinament generat per l’actual context de pandèmia ha tingut com a conseqüència un increment en el nombre de les tasques domèstiques, però l’augment de la convivència a les llars no ha suposat un major repartiment de les tasques, les quals han continuat essent assumides majoritàriament per les dones.

 

Enguany, des de l’INS Pius Font i Quer, ens volem fer ressò d’aquest clam per la igualtat tot proposant un parell d’accions per al dia 8 de març que permetin visualitzar les petites passes que, tant de manera individual com col·lectiva, ens puguin ajudar a revertir aquesta situació injusta. En primer lloc, animem a tot el nostre alumnat ‘manifestar-se a casa’, tot implicant-se de manera activa en aquelles tasques domèstiques que tradicionalment assumeixen les dones de cada llar.  Es tracta d’un petit gest, l’objectiu del qual és reforçar la presa de consciència sobre el valor i els beneficis de compartir les responsabilitats domèstiques.

 

D’altra banda, a proposta de l’alumnat i el professorat de 1r d’ESO, animem a tota la comunicat educativa a dur articles de roba de color lila.  La tria d’aquest color ens remunta al 8 de març del 1908, any en el qual 129 treballadores de la Cotton Textile Factory de Nova York van declarar-se en vaga i van ocupar la fàbrica en senyal de protesta contra les seves insuportables condicions laborals.  Un incendi provocat per l’amo de la fàbrica va suposar la mort de les 129 treballadores.  El lila és el color del teixit que estaven confeccionant.

 

Com va dir l’economista Sheryl Sandberg: ‘No podem canviar allò del qual no som conscients, però un cop en som conscients, no podem evitar de canviar-ho’.

 

Més notícies a la categoria Centre &  Institut

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1807

Tractat de Fontainebleau, en què Napoleó aconsegueix de Godoy que les tropes franceses penetrin en territori espanyol per atacar i repartir-se Portugal amb Espanya, fet que origina la guerra de la Independència.

1951

Winston Churchill torna a ser encarregat de formar Govern a Gran Bretanya després del triomf a les eleccions, dos dies abans, del Partit Conservador.

1977

Dirigents dels principals partits polítics espanyols signen els Pactes de la Moncloa.

1990

Descoberta una nova galàxia 60 vegades més gran que la Via Làctia.

2002

Luiz Inácio Lula da Silva, líder del Partit dels Treballadors, és elegit president del Brasil a la segona volta dels comicis amb el 61,38 per cent dels vots.

  Citacions

Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l'electricitat i l'energia atòmica: la voluntat. Albert Einstein