Informacions

Projectes | Institut

Servei Comunitari a 3r d'ESO

Imatge 0 per Servei Comunitari a 3r d'ESO

Enviada per cgrasset el 02/Mar/2021 - 07:27

Aquesta setmana l'alumnat de 3r d'ESO ha començat a treballar en els projectes que enguany configuren el Servei Comunitari. A causa de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia, des del centre hem hagut de reduir les entitats col·laboradores a quatre: Associació de Veïns de la Carretera Santpedor, Althaia, Parc de la Sèquia i Horts de Càritas i el propi INS Pius Font i Quer, presentant aquest últim dos projectes. D'aquesta manera cada classe farà un únic Servei Comunitari per mantenir els grups bombolla.


Els grups de 3r d'ESO ha rebut una xerrada informativa prèvia per part de les entitats i, després d'un debat intens, han prioritzat quin projecte els atreu més. Les diferents propostes es concreten de la següent manera:

  • Associació de Veïns de la Carretera Santpedor: es pretén fer un recull de comerços antics, recollir-ne informació gràfica i fer una entrevista als propietaris. A part, es farà un recorregut pel barri per conèixer l'entorn més proper. Aquest projecte ha estat escollit per 3r B.
  • Althaia: amb la proposta Posem-hi el cor, l'alumnat ha de plantejar un crowdfunding per millorar les zones pediàtriques del centre hospitalari de la ciutat. Serà el grup de 3r E els que ho desenvoluparan.
  • Petjada Ecològica i col·laboració amb els Horts de Càritas: el Parc de la Sèquia ens planteja fer un estudi per saber quina és la nostra petjada ecològica i com podem reduir-la. A més, es realitzarà un treball de camp als horts de Càritas amb el projecte Activa't a l'Hort. El grup de 3r C ha escollit participar en aquest Servei Comunitari.
  • Campanya de Conscienciació Interna: la responsable d'Orientació del centre ha proposat desenvolupar dues campanyes de conscienciació interna basades en temes que els adolescents se sentin propers i que tinguin poca visibilitat o que requereixin més atenció. Les classes de 3r A i 3r D seran les responsables d'aquestes campanyes.

A mesura que es vagin duent a terme els Serveis Comunitaris, anirem exposat i publicant la feina feta pel nostre alumnat. Som-hi!

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Projectes &  Institut

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1914

Assassinat a Sarajevo de l'hereu del tron austro-hongarès, l'arxiduc Francesc Ferran i de la seva dona; succés que dóna motiu a la Primera Guerra Mundial.

1919

Firma del Tractat de pau de Versalles entre les potències aliades i Alemanya, amb el qual es dóna per acabada la Primera Guerra Mundial (1914-1918).

1921

Iugoslàvia es constitueix en Estat únic centralista.

1976

Les illes Seychelles es constitueixen com a país independent, després de 162 anys de dominació britànica.

2001

L'expresident iugoslau Slobodan Milosevic és entregat al Tribunal de la Haia.

  Citacions

Els defectes d'un home s'adapten sempre al seu tipus de ment. Observa els seus defectes i coneixeràs les seves virtuts. Confuci