Informacions

Articles | Educació Física

Educació Física en temps de COVID

Imatge 0 per Educació Física en temps de COVID

Enviada per pnavarro el 27/Set/2020 - 09:24

Davant de la situació de pandèmia en què ens trobem, de la inactivitat de molts dels nostres alumnes durant molts mesos i de l’ambigüitat de la normativa respecte a l’ús de la mascareta i altres precaucions per part del Departament en respecte a l’àmbit d’Educació Física escolar, volem fer arribar a les famílies quin protocol d’actuació hem acordat el Departament d’Educació Física del Pius durant aquest curs 2020-21.


Totes les classes es faran a alguna de les tres pistes de l’exterior i a partir de les 9:00h (no tenim cap classe a les 8:00 del matí per evitar fer classe a aquesta hora durant l’hivern).

No podem fer servir els vestuaris i el gimnàs ja que no es poden compartir espais amb altres grups (moltes hores coincidim dos i tres classes d’Educació Física a l’hora).

Anem a buscar els alumnes a la seva aula i a l’acabar la classe els acompanyem de nou a l’aula passant per les portes i escales que tenen assignats.

Fem rentat de mans a l’inici i final de la classe.

Fem neteja de material al final de la classe. Moderem l’ús de material i intentem que sigui individual o per subgrups.

Dividim la classe en quatre  grups fixes durant 2 mesos per que a les activitats col·lectives tinguin menys interaccions amb la resta de membres de la classe.

Hem pintat estrelles a les pistes per que a l’inici de la classe els alumnes es mantinguin separats i es puguin treure la mascareta durant les explicacions si així el desitgen.

Procurem alternar activitats on es puguin treure la mascareta per que mantenen una distància física amb altres on és impossible.

Deixem llibertat per poder-se apartar del grup uns instants per beure aigua de l’ampolla que porta cadascú o treure la mascareta i respirar amb normalitat si es necessita.

No fem activitats d’alta intensitat. Quan fem corre als alumnes el fem per grups amb sortides esgraonades i amb instruccions clares de com avançar-se.

Fems tasques via Moodle i per mail per tal d’evitar l’intercanvi de papers.

Donat que no disposem de vestuaris els hem donat l’opció de canviar-se a les mateixes pistes (les noies amb top) o anar als lavabos al final de la classe o durant el pati. Els alumes han de venir amb roba esportiva de classe.

Aconsellem que els alumnes portin mascareta tipus quirúrgica ja que deixen respirar millor que algunes altres massa filtrants, també una ampolla d’aigua, una tovalloleta molt petita i una samarreta.

Sapigueu que estem molt pendents dels vostres fills/es, de la seva seguretat i comoditat. Que no ha estat fàcil aquest inici tant desconcertant i que alguns dies a últimes hores del matí, amb la calor que feia, ens ha estat molt feixuc fer les classes.

Els alumnes es van adaptant bastant més ràpid que els adults i esperem que aviat passi tot aquest mal son i puguem gaudir de l’exercici com temps no tant llunyans.

Departament Educació Física Pius Font i Quer - Manresa

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Articles &  Educació Física

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

L'amor per la força res val, la força sense amor és energia gastada en va. Albert Einstein