Informacions

Centre | Institut

Nadal elèctric al Pius

Imatge 0 per Nadal elèctric al Pius

Enviada per asola239 el 28/Des/2019 - 10:46

En els darrers mesos hem observat amb preocupació que hi ha un nombre creixent d’alumnat que se’ns escapa del centre.  Per tal de posar solució a aquest problema, i aprofitant l’aturada nadalenca, hem instal·lat un pastor elèctric a tot el perímetre del Pius. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració del Zoo de Barcelona, el qual en cooperació amb el Departament d’Educació dins del marc del programa ‘Operació Cable Infinit’, ha tingut l’amabilitat de cedir-nos gratuïtament l’antic equipament de seguretat de la cel·la de goril·les d’Uganda, actualment en plena renovació.

Dins de la nostra aposta per les energies renovables, també hem instal·lat 6 bicicletes estàtiques a l'Aula 0, les quals seran connectades a un generador elèctric. Tot l'alumnat que sigui expulsat haurà de pedalar 20 quilòmetres per així garantir el subministrament elèctric necessari per a aquesta instal·lació. És evident que aquesta nova realitat ens obliga a totes i a tots a prendre certes precaucions per evitar descàrregues elèctriques inoportunes. Per això, en tornar de vacances, tenim previst engegar un protocol de prevenció  i bones pràctiques que us explicarem a tot el professorat la tarda del dimecres 8 de gener en una breu reunió informativa que tindrà lloc a l’aula polivalent del nostre centre.  La xerrada portarà per títol ‘Electrifiquem-nos’, tindrà una durada de 3 hores i serà la primera d’una sèrie d’iniciatives per sensibilitzar la comunitat educativa del Pius. També hi ha prevista una xerrada per a pares i mares de l’alumnat anomenada ‘Seguiu-nos el corrent pel bé dels vostres fills’.

Finalment, i dins del pla tutorial, tenim previst que l’alumnat del Pius participi en l’activitat ‘Enrampar-se no mola’, en la qual s’administrarà a cada alumne/a una petita descàrrega de 220 volts, seguida d’una taula rodona sobre els avantatges de mantenir-se allunyat de la zona electrificada. El canal de TV3 ja s'ha fet ressò de  la nostra iniciativa i té previst l'emissió d'un programa '30 minuts' dedicat al nostre centre el proper diumenge 5 de gener.  El documental porta per títol 'El Pius, un institut amb xispa'. Des del diari ARA també ens han confirmat un reportatge al suplement dominical del mateix dia, anomenat 'La Fiblada Pedagògica del Pius'. Ens veiem a la tornada.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i fins aviat!


 

Més notícies a la categoria Centre &  Institut

Comentaris

  1. jajaja

Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1855

Comença a Catalunya la primera vaga general (de vuit dies) realitzada a Espanya.

1944

II Guerra mundial: Alemanya llança sobre Anglaterra els primers míssils utilitzats de la història, els V-1.

1947

L'URSS rebutja el Pla Marshall, però els representants francès i britànic decideixen prosseguir la seva aplicació.

1961

Mor el novel-lista Ernest Hemingway, premi Nobel de Literatura 1952.

1982

Espanya i EUA firmen nous convenis bilaterals, en substitució dels de 1976.

1996

França realitza el seu primer experiment atòmic a l'atol de Mururoa.

1994

Conchita Martínez es converteix en la primera tennista espanyola que guanya el torneig de Wimbledon.

  Citacions

Ella somreia entre les seves llàgrimes Homer