Informacions

Sortides | Ciències de la Nat.

Visita al Museu de Geologia Valentí Masachs

Enviada per lmoren30 el 21/Des/2019 - 11:08

Els dies 13, 17 i 18 de desembre, els alumnes de 1r d'ESO han visitat el Museu de Geologia " Valentí Masachs" ubicat a l'edifici de l' Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) a l' Avinguda Les Bases de Manresa.

D'entre moltes vitrines plenes de roques i minerals, vam poder observar també un gran ullal de mamut, trobat al Puigberenguer, d'uns 2 metres de llargada.


Els dies 13, 17 i 18 de desembre, els alumnes de 1r d'ESO han visitat el Museu de Geologia " Valentí Masachs" ubicat a l'edifici de la Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa(EPSEM) a l' Avinguda Bases de Manresa.

En la primera sala, en Roger, el guia, ens va explicar què eren els recursos renovables i no renovables i quins minerals i roques eren o no energètics. D'aquesta sala el que més els va agradar va ser la vitrina de la radioactivitat. En ella, els alumnes podien veure l'aparell que mesura la radioactivitat dels diferent minerals, i a la vegada saber quins materials eren millors per protegir-se d'aquesta radioactivitat, tot manipulant una palanca que feia rodar els diferent minerals per davant del detector i també girava la plataforma amb els materials que feien de barrera. Una activitat molt manipulativa que els va encantar.

En la sala adjacent hi havia les vitrines plenes de minerals, fòssils i roques, tant dels països catalans com d'arreu del món. En aquestes vitrines van poder contemplar la diversitat de minerals que hi ha i també els usos que se'n fa per poder construir els materials tecnològics que utilitzem avui dia, els medicaments, aliments...

D'entre moltes vitrines plenes de roques i minerals, vam poder observar també un gran ullal de mamut, trobat al Puigberenguer, d'uns 2 metres de llargada.

Finalment, l'activitat estrella, la que més els va agradar a tots va ser entrar a la sala de fluorescència i fosforescència, on van poder veure com canviaven de color els minerals que presenten aquesta propietat, al intercanviar la il·luminació de llum blanca a llum ultraviolada. Van quedar bocabadats!

 

 

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Ciències de la Nat.

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

La veritat absoluta no existeix i això és absolutament cert Les Luthiers