Informacions

Sortides | Ciències de la Nat.

Visita al Museu de Geologia Valentí Masachs

Enviada per lmoren30 el 21/Des/2019 - 11:08

Els dies 13, 17 i 18 de desembre, els alumnes de 1r d'ESO han visitat el Museu de Geologia " Valentí Masachs" ubicat a l'edifici de l' Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) a l' Avinguda Les Bases de Manresa.

D'entre moltes vitrines plenes de roques i minerals, vam poder observar també un gran ullal de mamut, trobat al Puigberenguer, d'uns 2 metres de llargada.


Els dies 13, 17 i 18 de desembre, els alumnes de 1r d'ESO han visitat el Museu de Geologia " Valentí Masachs" ubicat a l'edifici de la Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa(EPSEM) a l' Avinguda Bases de Manresa.

En la primera sala, en Roger, el guia, ens va explicar què eren els recursos renovables i no renovables i quins minerals i roques eren o no energètics. D'aquesta sala el que més els va agradar va ser la vitrina de la radioactivitat. En ella, els alumnes podien veure l'aparell que mesura la radioactivitat dels diferent minerals, i a la vegada saber quins materials eren millors per protegir-se d'aquesta radioactivitat, tot manipulant una palanca que feia rodar els diferent minerals per davant del detector i també girava la plataforma amb els materials que feien de barrera. Una activitat molt manipulativa que els va encantar.

En la sala adjacent hi havia les vitrines plenes de minerals, fòssils i roques, tant dels països catalans com d'arreu del món. En aquestes vitrines van poder contemplar la diversitat de minerals que hi ha i també els usos que se'n fa per poder construir els materials tecnològics que utilitzem avui dia, els medicaments, aliments...

D'entre moltes vitrines plenes de roques i minerals, vam poder observar també un gran ullal de mamut, trobat al Puigberenguer, d'uns 2 metres de llargada.

Finalment, l'activitat estrella, la que més els va agradar a tots va ser entrar a la sala de fluorescència i fosforescència, on van poder veure com canviaven de color els minerals que presenten aquesta propietat, al intercanviar la il·luminació de llum blanca a llum ultraviolada. Van quedar bocabadats!

 

 

 

Més notícies a la categoria Sortides &  Ciències de la Nat.

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

Un home de caràcter podrà ser derrotat però mai destruït. Enerst Hemingway