Informacions

Sortides | C. Socials

Sortida a la Fageda (3r d'ESO)

Imatge 0 per Sortida a la Fageda (3r d'ESO)

Enviada per fserra7 el 23/Nov/2019 - 09:55

El dimecres dia 20 de novembre l'alumnat de 3r d'ESO ha realitzat una sortida matinal a la Fageda, que ha estat organitzada conjuntament pels departaments de Geografia i Història i de Llengua Catalana. Les activitats realitzades han estat una visita a la Cooperativa La Fageda, on els alumnes han pogut conèixer el procés de producció de la fàbrica de làctics i, sobretot, el vessant més social d'aquesta. La visita a la cooperativa alimentària ha estat complementada amb una activitat literària a la Fageda d'en Jordà, on els alumnes, després de la lectura del poema dedicat a aquest cèlebre bosc per Joan Maragall, han disposat de temps per inspirar-se poèticament.


L'alumnat de 3r d'ESO ha pogut conèixer el projecte social de la cooperativa La Fageda, una fàbrica de productes làctics que dona feina actualment a una plantilla de més de 300 treballadors. D'entre aquests, pràcticament la meitat són persones amb algun grau de discapacitat i l'empresa els ofereix llocs de treball adequats a les seves possibilitats. Es tracta d'una empresa singular que va creixent i aposta pel territori de la Garrotxa i la seva gent. L'alumnat de 3r d'ESO ha pogut conèixer de primera mà el procés de producció dels iogurts i les diferents fases i maquinària que intervenen en la seva elaboració. De les vaques de La Fageda, que han rebut una gran expectació per part del nostre alumnat, només en surt el 10% de la llet que s'utilitza en la producció industrial de la marca alimentària; la resta és comprada en granges que tenen també vaques frisones i són alimentades de la mateixa manera que les de La Fageda.

Saps on és la fageda d'en Jordà? La resposta ens la va donar Joan Maragall: 

                                                                        Si vas pels vols d'Olot, amunt del pla,

                                                                           trobaràs un indret verd i profond

                                                                       com mai cap més n'hagis trobat al món:

                                                                     un verd com d'aigua endins, profond i clar;

                                                                             el verd de la fageda d'en Jordà.

Això no obstant, la "gran quietud" i el "profund silenci" que va trobar-hi el poeta s'han vist avui destorbats per una munió de més de cent alumnes que han intentat, alguns més que d'altres, inspirar-se poèticament i escriure un poema a partir de la bellesa i elegància bucòlica d'aquesta emblemàtica fageda. Això no obstant, malgrat el temps lliure disposat, no hem hagut de lamentar que cap dels nostres caminants es perdés per la fageda tot comptant els seus passos per la gran quietud, perquè ni caminaven a poc a poc, ni es perdien en el silenci. 

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Sortides &  C. Socials

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1914

Assassinat a Sarajevo de l'hereu del tron austro-hongarès, l'arxiduc Francesc Ferran i de la seva dona; succés que dóna motiu a la Primera Guerra Mundial.

1919

Firma del Tractat de pau de Versalles entre les potències aliades i Alemanya, amb el qual es dóna per acabada la Primera Guerra Mundial (1914-1918).

1921

Iugoslàvia es constitueix en Estat únic centralista.

1976

Les illes Seychelles es constitueixen com a país independent, després de 162 anys de dominació britànica.

2001

L'expresident iugoslau Slobodan Milosevic és entregat al Tribunal de la Haia.

  Citacions

Res ens enganya tant com el nostre propi senderi. Leonardo da Vinci