Informacions

Articles | Institut

Força al feminisme!!!

Enviada per gbasiana el 20/Mai/2002 - 14:28

(A propòsit del Catalunya-Brasil)

En la nostra societat, com a totes, trobem diferents moviments i discriminacions. Entre ells, el sexisme: quan una persona és jutjada negativament a causa del seu sexe, tan masculí com femení. Dins aquest moviment, trobem el masclisme: quan una dona no se li permet les mateixes llibertats que un home, se la considera inferior sobretot intel·lectualment, no se li donen els mateixos drets ni condicions de vida, etc.

Molta gent té mal concepte del feminisme perquè creuen que té el significat contrari del masclisme. AIXÒ ÉS TOTALMENT FALS. El feminisme busca la igualtat d’oportunitats entre els dos sexes.


Tots aquests moviments, no han aparegut ni anomenat sense motiu un dia per l’altre, sinó que al llarg de la història s’han anat desenvolupant.

Nosaltres creiem en una societat igual per a tots, homes i dones, blancs i negres, rics i pobres, etc. Per això ens considerem feministes. Hi ha molta altra gent, però, que en té por; els homes per no perdre autoritat ni facilitats ni comoditats i les dones per seguir la tradició i falta de confiança i autosuficiència, ja que sempre les han educat així.

Ens volem centrar en un simple fet però on s’hi reflexa perfectament tot el que hem estat dient. Va transcórrer el dia 18 de maig d’aquest any al Camp Nou, durant el partit de Catalunya – Brasil. Durant la mitja part, van sortir les animadores a “distreure el públic”. D’entrada ja ho considerem del tot innecessari i injust, ja que només ballen noies. Però, a més a més, per acontentar el sector masculí de l’estadi les ballarines es van treure les faldilles i van ensenyar el cul ( amb tanga ). Per començar creiem que Catalunya no necessita culs per gaudir d’un partit, però, ja que s’hi van dedicar diners, que acontentin a tot el públic.

SOCIETAT DESIGUAL, CATALUNYA NO S’HO VAL.

Gemma Basiana Ribera

Carla Obradors Llobet

 

Més notícies a la categoria Articles &  Institut

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

Ningú no pot fer de tu un esclau si tu no penses com a esclau. Luther King