Informacions

Institut | 40è aniversari

Els 40 anys del Pius al programa Barra Lliure del Canal Taronja

Imatge 0 per Els 40 anys del Pius al programa Barra Lliure del Canal Taronja

Enviada per vgrau el 02/Jul/2019 - 06:47

Aquest dilluns dia 1 de juliol, el Pius Font i Quer va presentar el 40è aniversari del centre al programa "Barra Lliure" del Canal Taronja, presentat per la periodista Pilar Goñi. En un format tertúlia i al llarg de gairebé una hora, la Teresa Torra, en Gabriel Ribalta i en Valentí Grau, van poder exposar el llarg recorregut d'aquests 40 anys, tot detallant cadascuna de les diferents etapes i dels èxits aconseguits per la comunitat Pius.

La Teresa Torra, com a professora que va iniciar les classes a l'anomenat "institut nou" als locals de l'Ajuntament l'any 1978-79 i que fa uns anys també va ser directora i ara ja jubilada, va poder explicar-nos quins van ser els reptes inicials i el perquè de l'èxit en el sistema pedagògic tant innovador del centre. Al mateix temps, en Gabriel, conserge de l'institut des dels seus orígens, va poder comentar i corroborar algunes de les anècdotes sorgides al llarg de tants anys i també va poder comparar les principals diferències entre l'educació de fa 40 anys i l''actual. Finalment, en Valentí Grau, actual director del centre, va indicar quins són els principals reptes de futur del centre, així com també el treball que s'hi està duent a terme en matèria d'innovació educativa des del professorat actual.

https://www.canaltaronja.cat/central/manresa/barra-lliure-172019-linstitut-pius-font-quer-manresa-celebra-40-anys/


Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Institut &  40è aniversari

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Eduqueu els nens i no serà necessari castigar els homes. Pitàgores de Samos