Informacions

Institut | 40è aniversari

Els 40 anys del Pius al programa Barra Lliure del Canal Taronja

Imatge 0 per Els 40 anys del Pius al programa Barra Lliure del Canal Taronja

Enviada per vgrau el 02/Jul/2019 - 06:47

Aquest dilluns dia 1 de juliol, el Pius Font i Quer va presentar el 40è aniversari del centre al programa "Barra Lliure" del Canal Taronja, presentat per la periodista Pilar Goñi. En un format tertúlia i al llarg de gairebé una hora, la Teresa Torra, en Gabriel Ribalta i en Valentí Grau, van poder exposar el llarg recorregut d'aquests 40 anys, tot detallant cadascuna de les diferents etapes i dels èxits aconseguits per la comunitat Pius.

La Teresa Torra, com a professora que va iniciar les classes a l'anomenat "institut nou" als locals de l'Ajuntament l'any 1978-79 i que fa uns anys també va ser directora i ara ja jubilada, va poder explicar-nos quins van ser els reptes inicials i el perquè de l'èxit en el sistema pedagògic tant innovador del centre. Al mateix temps, en Gabriel, conserge de l'institut des dels seus orígens, va poder comentar i corroborar algunes de les anècdotes sorgides al llarg de tants anys i també va poder comparar les principals diferències entre l'educació de fa 40 anys i l''actual. Finalment, en Valentí Grau, actual director del centre, va indicar quins són els principals reptes de futur del centre, així com també el treball que s'hi està duent a terme en matèria d'innovació educativa des del professorat actual.

https://www.canaltaronja.cat/central/manresa/barra-lliure-172019-linstitut-pius-font-quer-manresa-celebra-40-anys/


Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Institut &  40è aniversari

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

Déu nos do ser catalans, gent de bella anomenada, la millor cosa del món: vella rel i fresca saba. Josep Carner