Informacions

Viatge 1r Btx | Filosofia

Projecte Manresa-Mauthausen

Enviada per mgarcia1 el 14/Mai/2019 - 15:29

Un any més l'institut Pius Font i Quer ha participat en el projecte Manresa-Mauthausen. Deu alumnes de 1r de batxillerat amb la professora de filosofia van fer el viatge a Mauthausen del 3 al 6 de maig. https://ca.wikipedia.org/wiki/Mauthausen-Gusen

Visitàrem el camp de concentració de Mauthausen, el de Gusen, els túnels de Ebensee, la casa d'Anna Poitner i el castell de Harteim. També vam fer un breu recorregut per les ciutats de Linz i Munic.

És un viatge on es pren consciència del concepte del mal que malauradament l'ésser humà ha estat capaç d'infligir a altres humans des de la discriminació i la manca de dignitat respecte a col·lectius com van ser els republicans espanyols, jueus, homosexuals, entre d'altres.

Una vegada tornats del viatge l'alumnat participant ha explicat a la resta d'alumnat de 1r de batxillerat la seva experiència viscuda, una experiència que no deixa a ningú indiferent.

Bloc del projecte: https://allunyament.wordpress.com/

 


 

Més notícies a la categoria Viatge 1r Btx &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

La paciència és un arbre d'arrel amarga, però de fruits molt dolços. Proverbi persa