Informacions

Activitats | Filosofia

Althaia i Pius: Podries ser tu, sí, tu!

Imatge 0 per Althaia i Pius: Podries ser tu, sí, tu!

Enviada per xvalls2 el 17/Mar/2019 - 22:47

El nostre centre segueix col·laborant amb el mecenatge de la Fundació Althaia i la Casa Flors Cirera. Aquests passat divendres 15, va inaugurar-se, a sala distribuïdora de consultes externes d’oncologia, l’exposició Podries ser tu, sí, tu!; que l’alumnat de l’optativa de Filosofia i Economia de 4ESO, van realitzar en el Projecte Enfortim Drets, coordinat per FundiPau. Podeu gaudir desl treball estètic i reflexionar els següents àmbits: Conflictes bèl·lics, Armes, guerra i economia, L’Arbre dels Drets Humans, Identitat i diversitat, Migració i Refugi i Cooperació. / Emigrar, canviar de lloc de residència ha estat una pràctica constant de l’espècie humana al llarg de la història i avui és una opció lliure de cada persona i un dret reconegut per les Nacions Unides. Malauradament però, en aquests moments milions de persones es veuen forçades a marxar de casa seva. Per què? Com es pot evitar? La nostra Instal·lació proposa ...


La nostra Instal·lació proposa a l’espectador que n’esdevingui actor, ja que demana interactuar-hi amb una actitud curiosa de recerca en cada detall. Contemplar-ne la bellesa plàstica del conjunt; obrir capses i descobrir-ne els detalls que amaguen en el seu interior; llegir-ne les cites i/o informacions; jugar al tauler del negoci de les armes; obrir el maletí del migrant; emmirallar-se en el jo que et diu: podries ser tu, sí, tu! , escoltar les ones i els rostres de la mediterrània; parar per un moment el tràfec quotidià i amarar-se saonadament d’un pensament crítica. El conjunt convida a reflexionar sobre els següents eixos:

Exterior:

  • Conflictes bèl·lics
  • Armes, guerra i economia
  • L’Arbre dels Drets Humans
  • Identitat i diversitat: entra-hi!

Interior

  • Migració i Refugi

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

L'avarícia és el fonament de l'estalvi--o sigui de la civilització. El que assenyala la diferència ente el salvatge i el civilitzat és l'avarícia. Un món de dilapidadors seria inhabitable. Josep Pla