Informacions

Activitats | Filosofia

Althaia i Pius: Podries ser tu, sí, tu!

Imatge 0 per Althaia i Pius: Podries ser tu, sí, tu!

Enviada per xvalls2 el 17/Mar/2019 - 22:47

El nostre centre segueix col·laborant amb el mecenatge de la Fundació Althaia i la Casa Flors Cirera. Aquests passat divendres 15, va inaugurar-se, a sala distribuïdora de consultes externes d’oncologia, l’exposició Podries ser tu, sí, tu!; que l’alumnat de l’optativa de Filosofia i Economia de 4ESO, van realitzar en el Projecte Enfortim Drets, coordinat per FundiPau. Podeu gaudir desl treball estètic i reflexionar els següents àmbits: Conflictes bèl·lics, Armes, guerra i economia, L’Arbre dels Drets Humans, Identitat i diversitat, Migració i Refugi i Cooperació. / Emigrar, canviar de lloc de residència ha estat una pràctica constant de l’espècie humana al llarg de la història i avui és una opció lliure de cada persona i un dret reconegut per les Nacions Unides. Malauradament però, en aquests moments milions de persones es veuen forçades a marxar de casa seva. Per què? Com es pot evitar? La nostra Instal·lació proposa ...


La nostra Instal·lació proposa a l’espectador que n’esdevingui actor, ja que demana interactuar-hi amb una actitud curiosa de recerca en cada detall. Contemplar-ne la bellesa plàstica del conjunt; obrir capses i descobrir-ne els detalls que amaguen en el seu interior; llegir-ne les cites i/o informacions; jugar al tauler del negoci de les armes; obrir el maletí del migrant; emmirallar-se en el jo que et diu: podries ser tu, sí, tu! , escoltar les ones i els rostres de la mediterrània; parar per un moment el tràfec quotidià i amarar-se saonadament d’un pensament crítica. El conjunt convida a reflexionar sobre els següents eixos:

Exterior:

  • Conflictes bèl·lics
  • Armes, guerra i economia
  • L’Arbre dels Drets Humans
  • Identitat i diversitat: entra-hi!

Interior

  • Migració i Refugi

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1944

Els soviètics trenquen el setge alemany de Leningrad, que va durar 29 mesos.

1976

L'avió supersònic de passatgers «Concorde» inicia vols de línia regular.

1980

Moren més de 300 persones en ensorrar-se una plaça de toros a Sincelejo (Colòmbia).

2000

ETA perpetra el seu primer atemptat des de la ruptura de la treva el desembre de 1999 i mata a Madrid, el tinent coronel de l'Exèrcit de Terra, Pedro Antonio Blanco García, amb un cotxe-bomba carregat amb 20 quilos de dinamita.

2001

Els quatre diputats del Sinn Fein, braç polític de l´IRA, prenen possessió de les seves oficines al Parlament britànic sense renunciar al seu objectiu polític de reunificar l'illa d'Irlanda.

  Citacions

L'odi és la demència del cor. Lord Byron