Informacions

Activitats | Filosofia

Un gest per la Pau

Imatge 0 per Un gest per la Pau

Enviada per xvalls2 el 25/Gen/2019 - 14:40

Estem en ple memorial del 80è aniversari dels bombardejos de la ciutat de Manresa. El proper 30 de gener commemorarem el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) amb la participació dels centres educatius de Manresa. Aquesta jornada reivindica, coincidint amb l'aniversari de l'assassinat de Gandhi, la importància d'educar per la pau, d'educar perquè cada persona esdevingui peça clau en la construcció del món just que somniem. Per anar preparant aquesta jornada d’Un Gest per la Pau; l'alumnat de 4ESO, hem realitzat un taller de dinàmica de grup sobre resolució de conflictes i un altre d’art, sobre el quadre del Guernica de Picasso com a símbol de pau. En el vestíbul, hem instal·lat un tapís col·lectiu amb el lema: Pius, 40 anys Teixint la Pau. El dia 30, col·locarem una placa en l’olivera de la pau, que vam plantar en el DENIP 2018 al pati; amb una reflexió del filòsof Raimon Panikkar: “La qüestió no és si un altra món és possible; sinó que aquest és impossible”.  Educar per la pau, educar per la vida


Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

Escoltar o llegir sense reflexionar és una ocupació inútil. Confuci