Informacions

Articles | C. Socials

Excursió a Poblet i a Montblanc

Enviada per jserra el 25/Abr/2002 - 20:05

Els de segon d'ESO van fer una excursió al monestir de Poblet i a la vila de Montblanch. L'objectiu era conèixer aquests dos llocs molt interessants per aproximar-se al món medieval.

La sortida va ser interessant. Hi va haver temps per treballar d'una manera divertida i també hi va haver temps per conviure i passar-ho bé amb els amics i amigues.

<img src="fotos/poblet/mvc-022f_small.jpg" border =0>


POBLET, TOT UN MONESTIR

Poblet, fou començat a construir al segle XII i acabat un segle desprès, el segle XIII. Les terres foren concedides per Ramon Berenguer IV, compte de Barcelona. El segles XIV i XV s’hi van afegir les tombes reials de diversos monarques de la Corona d’Aragó, les muralles i el palau de Martí I l’Humà.

Poblet es va convertir en un dels més grans monestirs de tot Catalunya, perquè posseïa fins hi tot prats verds dels Pirineus, per la cultura, i pel seu poder polític.

Però tot això s’acabà. A partir de l’any 1836 el monestir va ser saquejat i destruït.

L’any 1921 va ser declarat monument nacional i l’any 1930 es va crear un patronat perquè en dugués a terme la restauració. Des de l’any 1935 se’n va utilitzar l’església i, un cop acabada la guerra civil, des del 1940 quatre monjos vinguts d'Itàlia hi van restaurar la vida monàstica.

Marc Ruiz Rulló

2n ESO - C

 

Més notícies a la categoria Articles &  C. Socials

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Moltes vegades, quan creiem realitzar una experiència sobre els altres, l'estem verificant sobre nosaltres mateixos. Oscar Wilde