Informacions

Premis | Filosofia

Premiat «Borrallons de neu»

Imatge 0 per Premiat «Borrallons de neu»

Enviada per xvalls2 el 20/Nov/2018 - 11:12

Divendres 16, es feia públic els guanyadors dels Premis Lacetània i el Bages de Cultura 2018. El Premi Regió7 de Comunicació per a iniciatives informatives en qualsevol mitjà de comunicació social: premsa escrita, ràdio, televisió, vídeo, CD Rom o Internet, sobre temes de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Baix Llobregat Nord. Convocat i dotat pel diari Regió7 amb 200 euros s'atorgarà al documental Borrallons de neu , del manresà Isaac Rodríguez i Tànit Fernández, sobre el Projecte educatiu Manresa-Mauthausen, promogut pels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer. El treball posa en context l'obra K.L.Reich, d'Amat Piniella, a través de les veus d'estudiants que en llegeixen fragments in situ en el mateix Camp de Mauthausen. El jurat ha valorat «la bona factura del treball, protagonitzat per estudiants d'institut, i l'aportació que fa a la cultura de la memòria històrica» i les reflexions del present.


La peça cinematogràfica i pedagògica inicià la seva singladura 2016 en una conversa de terrassa estival al Passeig Pere III, de Manresa. Després de la recerca de finançament i disseny del guió, entre febrer i abril d’aquest 2018 es filmaren les primeres escenes a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa. Entre el 4 i 7 de maig, l’acció es va traslladar al Camp de Mauthausen; i en retornar del viatge, s’acabà la filmació a la nostra ciutat. El resultat n’ha estat la peça “Borrallons de neu”. Consta de dues parts, la primera més documentalista, molt lligada a les reflexions generades en el Projecte Manresa-Mauthausen; la segona, de factura creativa, artística, centrada en la veu dels estudiants llegint fragments del KL Reich en el mateix lloc del Camp de Mauthausen que descriuen.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Premis &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

El gran mal de l'home no radica pas en la pobresa ni en l'explotació, sinó en la pèrdua de singularitat humana sota l'imperi del consumisme. Pier Paolo Pasolini