Informacions

Activitats | Matemàtiques

StatWars a 4t d’ESO: espectacle únic a tot Espanya

Imatge 0 per StatWars a 4t d’ESO: espectacle únic a tot Espanya

Enviada per vgrau el 18/Nov/2018 - 07:08

Qui gestiona la quantitat de dades que es generen avui en dia? Com es gestionen? Quina informació se’n pot extreure? En som conscients?

El passat dimecres dia 14 de novembre, l’alumnat de 4t d’ESO del nostre centre va poder participar en l’activitat “StatWars. El despertar de les dades a Catalunya”.


Aquesta sortida organitzada des de l’Àrea de matemàtiques del centre, va consistir en la visualització al teatre conservatori del teatre-espectacle StatWars (únic a tot Espanya). És un espectacle en forma de concurs, representat i gestionat per personal de la Universitat Autònoma de Barcelona del Grau en Estadística Aplicada i que permet a l’alumnat, conèixer el món de l’estadística i les seves aplicacions amb diferents exemples i experiments que s’hi van dur a terme durant l’espectacle.

A través d’entrevistes, proves i concursos adreçats a tot el públic, es convida a tot l’alumnat a experimentar i conèixer amb exemples, les possibilitats i el treball que efectuen els estadístics. Entre altres, vàrem conèixer la tasca que duu a terme una Manresana estadística a l’Hospital de Sant Joan de Déu, les reflexions d’una professora del Grau d’Estadística i les experiències de diferents alumnes del mateix Grau.

L’alumnat del Pius hi va tenir una participació destacada i es va endur premis i records derivats de les seves aportacions. Moltes felicitats i esperem que ara, tots ells coneguin millor el món de l’estadística i les seves aplicacions. Fins i tot, potser algú s’hi dedicarà professionalment.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Matemàtiques

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

Sapere aude. Atraveix-te a saber Kant