Informacions

Activitats | Filosofia

Acte Institucional d'inici de curs 2018-2019

Imatge 0 per Acte Institucional d'inici de curs 2018-2019

Enviada per xvalls2 el 05/Nov/2018 - 13:30

Coincidint amb el seu 50è aniversari, l’institut manresà Lacetània va acollir, la vesprada del dimarts 30, l’acte d’inici del curs escolar 2018-2019, que va incloure la presentació de cinc projectes duts a terme durant el curs anterior en centres educatius manresans i amb el reconeixement a vuit alumnes de cicles formatius que han obtingut el millor expedient acadèmic de la seva promoció. Es dóna la circumstància que tres dels cinc projectes van ser guardonats amb el premi Baldiri Reixac el passat més de juny; “Del fil al vestit”, “El nostre barri...posa’l guapo” i “Silenciats”.


L’Institut Pius Font i Quer va exposar el treball de recerca “Silenciats”, de l’exalumna de segon de batxillerat Núria Casas Coll, que es basa en una investigació sobre com van viure tres dels seus avantpassats durant el període de la Guerra Civil. El tutor del treball, Xavier Valls, va recordar els 40 anys de compromís pedagògic del Pius (1978-2018) amb la ciutat; així com la tasca que s’està fent al seu centre a l’entorn de la memòria històrica, com els viatges amb alumnat al camp de Mauthausen. Tasca pedagògica en defensa dels Drets Humans. Al seu torn, l’autora del treball va manifestar que des de sempre li ha agradat la història i “anar més enllà dels temes curriculars obligats, endinsant-se més en els oblidats; com les fosses comunes i els camps de concentració franquistes” i va afegir que “el treball de recerca ha estat l’oportunitat d’aprofundir amb aquest en concret, centrant-se en la seva família.”.

L'Institut Lacetània acull l'acte institucional d'inici de curs amb la presentació de projectes duts a terme en centres educatius manresans / Notícies Ajuntament de Manresa

L'acte oficial d'inici de curs exposa els projectes educatius innovadors ... Regió7

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

El misteri és la cosa més bonica que podem experimentar. És la font de tot art i ciència veritables. Albert Einstein