Informacions

Articles | Tecnologia

Quina sortida més.....

Enviada per farrufat el 02/Abr/2002 - 22:52

avui, 2-4-2002

Els alumnes de 3 ESO A i 3 ESO B, hem anat a fer una sortida de l'àrea de Tecnologia, hem anat a visitar el parc eòlic de les Colladetes, (El Perelló) per cert molt interessant ja que ens han descrit tot els materials de la central, i per altra part la fàbrica de mel MEL MÚRIA, la fàbrica més antiga de Catalunya, ja que funciona des de 1810...


Com dèiem, la central eòlica ha estat molt interessant ja que ens han ensenyat tota mena de matèries d'energia: solar, hidràulica, i suposadament de l'eòlica que és la amb que tractaven ells, ens han explicat punt per punt, des del pes del rotor (motor que emmagatzema i multiplica l'energia que produeix les hèlixs), fins a quin preu venien el KW.

Per altra banda, hem anat a visitar la fàbrica de mel (MEL MÚRIA), molt curiosa i entretinguda, ja que després de la visita als magatzems, hem pogut observar i comprar aliments d'aquesta mateixa botiga. Des de mel de Romaní fins a clauers d'abelles, passant per espelmes de tota mida i forma. Les coses que saltaven més a la vista eren: la font de mel, ja que treia mel per tot forat, i uns vestits, molt antics del fundador d'aquesta empresa. Aquest vestit estava "fet pols", tal com sona, de cosits a no poder-hi haver-n'hi més.

 

Més notícies a la categoria Articles &  Tecnologia

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

La democràcia consisteix en el fet que el poble decideix i no pas algú altre. La condició necessària de la democràcia és la llibertat; que és sempre la llibertat de decidir.