Informacions

Activitats | Filosofia

KL Reick, documental

Imatge 0 per KL Reick, documental

Enviada per xvalls2 el 28/Mai/2018 - 12:08

Aquest matí, de divendres 25, a l'Espai Memòries, del Museu Comarcal de Manresa, s’ha gravat la tercera i última part del KL Reick, Documental al voltant de l’experiència pedagògica del Projecte Manresa-Mauthausen.  Com ja havíem anunciat en la notícia Rodem, acció!, les escenes centrals les vam gravar els dies del 4 al 7, en el mateix camp de Mauthausen. L’alumnat llegia textos del KL Reich, de Joaquim Amat-Piniella, que corresponien in situ al lloc del camp ons ens trobavem. Recordem amb pell de gallina, les emocions a flor de pell i alguna llàgrima galta avall, les lectures entrebancades a la càmera de gas, als crematoris o a l’escala de la mort i la pedrera; que propiciaven infinitat de repeticions en les preses de gravació. Ara que les hores de filmació han finit, entrem a la fase de treball de muntatge al laboratori. Bona feina!


“I passà el temps. Hivern, primavera, estiu, tardor, hivern ... Moltes vides s’anaven apagant mentrestant. Al ritme d’un rellotge insensible i imparable, i cada mort era una fita que la durada deixava sobre el seu camí infinit. El calendari semblava tenir un nombre elevat de fulls cada dia. Cada full era un home que havia de renunciar a la lluita i que s’encongia per trobar protecció en la tenebra que ho esborra tot. era l’embrutiment total de l’home.”

“L’Ernest contemplava, absort, la caiguda suau dels flocs de neu i arribava a creure que no queien realment, sinó que pujaven i baixaven sense cap llei. També ell era un borralló més, a la mercè del vent, insignificant, fonedís, perdut entre milers i milers d’altres borrallons més.”  KL REICK, Joaquim Amat-Piniella

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1520

Hernán Cortés i els seus homes, assetjats pels indis, es veuen obligats a retirar-se de la ciutat de Mèxic.

1858

Comença el Govern d´O'Donnell, que va durar fins a 1863, amb polítics centristes del seu partit Unió Liberal.

1908

Misteriosa i gegantina explosió que va devastar uns 2.000 km quadrats de bosc a la Sibèria Central, deguda, probablement, a un meteorit.

1935

Queda abolida a l'Estat la prostitució com mitjà lícit de vida, encara que no es tanquen els prostíbuls.

1937

Els Estats alemanys s'unifiquen en matèria econòmica, monetària i social.

1997

Hong Kong es converteix en Regió Administrativa Especial sota sobirania de la Xina després de 156 anys.

  Citacions

L'ànima és l'esperit unit a la matèria. X. Llorens i Barba