Informacions

Activitats | Filosofia

La Filosofia pren el carrer

Imatge 0 per La Filosofia pren el carrer

Enviada per xvalls2 el 21/Mai/2018 - 18:17

350 alumnes de primer de batxillerat de vuit centres de la Catalunya Central van participar el divendres 18, pel Centre Històric de Manresa en la VI Jornada Filosofia a Secundària Catalunya Central. La jornada acosta la filosofia als nois i noies amb una desena d'activitats pràctiques i molt originals repartides per la plaça de Sant Domènec, la Plana de l'Om, el Centre Cultural el Casino i el carrer de Sant Miquel. Es tracta d'una iniciativa única a Catalunya.

Fer un aforisme filosòfic, preparar una lletra de denúncia d'un tema de rap i cantar-lo; debatre sobre el mal en l'ésser humà a partir d'un documental que explica un experiment fet per un psicòleg als Estats Units;les paridòlies, consistents a trobar racionalitat en un món que no ho és (per exemple, veure la imatge de Crist en una torrada);  plantejar situacions concretes. en dilemes ètics,  en les quals podem prendre diferents decisions i veure quins valors les orienten; gravar en vídeo gent del carrer a partir d'una sèrie de frases; prendre imatges amb el mòbil i

Galeria d'imatges


penjar-les a Instagram (#fotofilosofiamanresa2018) sobre el lema de la jornada d'enguany (la frase de Marie Curie "A la vida deixem de tenir por quan comencem a comprendre"); donar un nou sentit a les paraules dels diaris; demanar a la gent que escriguin una experiència i comentar-la i identificar els principals reptes mundials i plantejar-se si un altre món és possible. Són els reptes plantejats pels professors de filosofia responsable de l'activitat als alumnes que hi participen.

Els centres participants són: l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, l'institut Guillem Catà de Manresa, l'Institut Lacetània de Manresa, l'Institut Lluís de Peguera de Manresa, l'Institut Pius Font i Quer de Manresa, La Salle Manresa, l'Institut Gerbert d'Aurillac, de Sant Fruitós de Bages i l'Institut Tona de Tona

Regió7

La filosofia omple el Centre Històric de Manresa

El Centre Històric de Manresa aplega 350 alumnes en una matinal ...

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1944

Segona Guerra Mundial: les tropes aliades desembarquen a la costa de Normandia (França), en un desplegament de més de 160 quilòmetres.

1954

Es realitza amb caràcter experimental el primer enllaç europeu de televisió, amb el nom d´Eurovisió, entre les televisions de la RFA, Holanda, la Gran Bretanya, França, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca i Suïssa.

1968

Mor el senador nord-americà Robert Kennedy, tirotejat el dia anterior en un hotel de Los Angeles per Sirhan B. Sirhan.

1993

El PSOE guanya les eleccions legislatives per quarta vegada consecutiva però perd la majoria absoluta.

1969

El Govern espanyol acorda el tancament total de la frontera amb Gibraltar.

  Citacions

Sphère infinie dont le centre est partout, la circonférence nulle part. Pascal Pensées