Informacions

Activitats | Filosofia

La Filosofia pren el carrer

Imatge 0 per La Filosofia pren el carrer

Enviada per xvalls2 el 21/Mai/2018 - 18:17

350 alumnes de primer de batxillerat de vuit centres de la Catalunya Central van participar el divendres 18, pel Centre Històric de Manresa en la VI Jornada Filosofia a Secundària Catalunya Central. La jornada acosta la filosofia als nois i noies amb una desena d'activitats pràctiques i molt originals repartides per la plaça de Sant Domènec, la Plana de l'Om, el Centre Cultural el Casino i el carrer de Sant Miquel. Es tracta d'una iniciativa única a Catalunya.

Fer un aforisme filosòfic, preparar una lletra de denúncia d'un tema de rap i cantar-lo; debatre sobre el mal en l'ésser humà a partir d'un documental que explica un experiment fet per un psicòleg als Estats Units;les paridòlies, consistents a trobar racionalitat en un món que no ho és (per exemple, veure la imatge de Crist en una torrada);  plantejar situacions concretes. en dilemes ètics,  en les quals podem prendre diferents decisions i veure quins valors les orienten; gravar en vídeo gent del carrer a partir d'una sèrie de frases; prendre imatges amb el mòbil i

Galeria d'imatges


penjar-les a Instagram (#fotofilosofiamanresa2018) sobre el lema de la jornada d'enguany (la frase de Marie Curie "A la vida deixem de tenir por quan comencem a comprendre"); donar un nou sentit a les paraules dels diaris; demanar a la gent que escriguin una experiència i comentar-la i identificar els principals reptes mundials i plantejar-se si un altre món és possible. Són els reptes plantejats pels professors de filosofia responsable de l'activitat als alumnes que hi participen.

Els centres participants són: l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, l'institut Guillem Catà de Manresa, l'Institut Lacetània de Manresa, l'Institut Lluís de Peguera de Manresa, l'Institut Pius Font i Quer de Manresa, La Salle Manresa, l'Institut Gerbert d'Aurillac, de Sant Fruitós de Bages i l'Institut Tona de Tona

Regió7

La filosofia omple el Centre Històric de Manresa

El Centre Històric de Manresa aplega 350 alumnes en una matinal ...

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1520

Hernán Cortés i els seus homes, assetjats pels indis, es veuen obligats a retirar-se de la ciutat de Mèxic.

1858

Comença el Govern d´O'Donnell, que va durar fins a 1863, amb polítics centristes del seu partit Unió Liberal.

1908

Misteriosa i gegantina explosió que va devastar uns 2.000 km quadrats de bosc a la Sibèria Central, deguda, probablement, a un meteorit.

1935

Queda abolida a l'Estat la prostitució com mitjà lícit de vida, encara que no es tanquen els prostíbuls.

1937

Els Estats alemanys s'unifiquen en matèria econòmica, monetària i social.

1997

Hong Kong es converteix en Regió Administrativa Especial sota sobirania de la Xina després de 156 anys.

  Citacions

Pluja de tardor, fa bona saó. Popular