Informacions

Activitats | Filosofia

Enfortim els Drets Humans

Imatge 0 per Enfortim els Drets Humans

Enviada per xvalls2 el 26/Feb/2018 - 21:25

El proper dilluns, 26 de febrer, una delegació del Pius Font i Quer s'uneix a la delegació d’estudiants, professorat i representants de FundiPau per viatjar a Ginebra on visitarem diversos organismes de Nacions Unides i de la societat civil que treballen per la protecció dels drets humans i pels refugiats amb l’objectiu de conèixer la seva tasca de primera mà.  Aquesta visita forma part del projecte Enfortim Drets! que FundiPau duu a terme durant aquest curs amb 400 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat de sis centres educatius de tot Catalunya (Barcelona, Lleida, Lloret de Mar, Manresa i Olot).

La delegació que viatja a Ginebra està formada per dos alumnes i un professor de cada centre i visitarà l’Agència de l’ONU pels Refugiats, l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, el museu de la Creu Roja, i la WILPF (Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat). A la tornada, hauran de compartir la seva experiència amb els companys i companyes de classe.


El projecte pretén orientar i acompanyar els alumnes i professors participants perquè durant el curs 2017 - 18 impulsin un procés de recerca i de reflexió sobre les causes que hi ha darrera el refugi i debatin sobre possibles solucions per contribuir a que ningú no hagi de fugir de casa seva.

Com a clausura del projecte, el mes d’abril es farà una trobada presencial de tots els joves a Barcelona, on s’intercanviaran experiències i conclusions del treball de tot el curs.

D’altra banda, durant el desenvolupament del projecte, els estudiants han d’anar omplint la plana web amb continguts i reflexions que elaboren a l’aula. Enfortim drets!

El projecte Enfortim Drets! compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

Cometre un error i no corregir-lo és un altre error major. Confuci