Informacions

Activitats | Filosofia

Nosaltres també vam ser refugiats!

Imatge 0 per Nosaltres també vam ser refugiats!

Enviada per xvalls2 el 19/Oct/2017 - 19:46

Una curs més l’alumnat de primer de batxillerat ha seguit els camins de l’exili, de la mà de la historiadora Assumpta Montellà, que prèviament havia impartit a les aules la xerrada sobre la Maternitat d’Elna. Ha estat una experiència molt carrega de reflexió emotiva. El nostre “exili” començà en l’oasi que fou la Maternitat Suïssa d’Elna, en mig d’aquell horror i caos de la guerra. Un sol d’esperança! Seguidament ens traslladàrem al Camp d’Argelers, on foren confinades noranta mil ànimes, mal vivint i morint a la platja.

 


Començàrem la visita pel Cementiri dels Republicans, on els finats per defalliment, malalties, etc; foren sepultats en aquella fossa comuna. Mentre trepitjàvem aquella terra sagrada, vam llegir la carta d’una nena que donava testimoniatge de la vida i mort dels refugiats republicans. Seguidament anàrem a la platja i, arran d’aigua, tres alumnes ens van fer posar la pell de gallina quan es posaren a cantar a capella l’Aleuia de Leonard Cohen. Quina regal tant bell!. Anàrem a dinar a Cotlliure, però abans passàrem a visitar la tomba del poeta Antonio Machado, on recitaren alguns poemes. El darrer punt del recorregut fou el Museu Memorial de l'Exili (MUME) a la població de la Junquera. Allà es tancà el cercle de la nostra història i ens passarem el relleu de la memòria. Ara sembla que ha desaparegut el drama dels migrants i refugiats, però no, ja ho deia l’Elisabeth Heidenbenz: “Vindran altres exilis, i cal restar atents. Qui salva una vida, salva la humanitat”.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

Intel·ligència militar, són dos termes contradictoris "Groucho" Marx