Informacions

Activitats | Filosofia

Emotiu i vivencial

Imatge 0 per Emotiu i vivencial

Enviada per xvalls2 el 17/Mai/2017 - 21:45

Aquest 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, Manresa ha celebrat  l'acte institucional dedicat a la reivindicació dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI. Enguany  s'ha dissenyat un acte molt participat i vivencial, conjuntament amb estudiants dels instituts Lluís de Peguera, Pius Font i Quer, Cal Gravat i l'alumnat del cicle formatiu de grau superior d'Integració Social de l'institut Guillem Catà. Hi havia representats tots els grups municipals.

El gruix de l'acte, emotiu i molt aplaudit, ha anat a càrrec dels estudiants. L’alumnat  dels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer, que participen al projecte Manresa-Mauthausen, i que van representar el col·lectiu LGTBI al Parlament de Catalunya  han llegit el manifest d’obertura. Tot seguit, alumnes de l'institut de Cal Gravat han exposat el resultat de les seves ...


 ... reflexions sobre les persones LGTBI des de diferents àmbits de la vida quotidiana. Així, han parlat de família, de l'oci, de les amistat, de l'institut... Seguidament, els alumnes del cicle de grau superior d'Integració Social de l'institut Guillem Catà, han escenificat diverses històries de vida reals, de persones LGTBI de més de 50 anys. A través de les seves interpretacions l’auditori ha pogut fer-se càrrec de les experiències que han passat les persones grans LGTBI. El camí, sovint de sofriment, que han hagut de transitar i la feina que resta per a una plena igualtat de drets.

En els parlaments, la regidora de Cohesió Social i d’Ensenyament, Mercè Rosich, ha recordat amb una frase de l'escriptor nord-americà Theodor Seuss: "Sigues qui ets i digues el que sents, perquè aquells a qui molesta no importen, i a aquells a qui importes, no els molesta". L'alcalde Valentí Junyent, a clos l’acte institucional felicitant efusivament els alumnes dels instituts per la seva intervenció i posada en escena. Ha estat un acte "pedagògic, representatiu, molt treballat i sobretot molt autèntic"

Emotiu i vivencial acte institucional del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a Manresa

Nació digital Bages

Tots els grups municipals i Manresa LGTBI pengen la bandera a l'Ajuntament

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Mai no formaria part d'un club que admetés individus com jo com a soci "Groucho" Marx