Informacions

Activitats | Filosofia

Refugiats ahir i avui

Imatge 0 per Refugiats ahir i avui

Enviada per xvalls2 el 05/Mai/2017 - 16:00

El Projecte Manresa-Mauthausen, els dies del 5 al 8,  torna a viatjar als camps d'Ebensse, Gusen i Mauthausen com a eina pedagògica. Enguany ens hem ampliat, i ho fem una delegació de trenta persones, de tres instituts del Bages: el Lluís de Peguera, el Gerbert d’Aurillac i el Pius Font i Quer. A més, ens hi trobarem els instituts Baix Montseny, de Sant Celoni, i el Francisco de Goya, de Barcelona. Tots molt ben acompanyats per l’Amical de Mauthausen i altres camps, que integra un grup de ciutadans de Catalunya i la resta de l’Estat. Aquest any el treball pedagògic de camp, es concentrarà en els refugiats d'ahir i d'avui 1937-2017; així com en els manresans deportats que vam homenatjar ens els stolperstein. Destaquem que els nostre alumnat s’encarregarà de preparar els homenatges al Camp de Gusen, on fa quatre anys vam posar una placa als manresans i davant del Memorial Jueu a Mauthausen. Engany s’inaugurarà la placa del Govern de la Generalitat de Catalunya en memòria de las persones deportades. Podeu consultar Planificació del viatge.


 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Hi ha dues coses infinites: l'Univers i l'estupidesa humana. I de l'Univers no n'estic segur. Albert Einstein