Informacions

Premis | Filosofia

Aina Bruch guanya el II Premi Marcel·lí Garriga

Imatge 0 per Aina Bruch guanya el II Premi Marcel·lí Garriga

Enviada per xvalls2 el 28/Jun/2016 - 19:16

Amb una fotografia del Camp de Mauthausen, l’alumna Aina Bruch, del INS Pius Font i Quer de Manresa ha estat la guanyadora del concurs que porta el nom del deportat vilanoví Marcel.lí Garriga i que impulsa l’Amical de Mauthausen en el marc del Projecte Buchenwald: “Els camps de concentració , la mirada del jovent” del 2016. Enguany s’han presentat 42 treballs, d’una quinzena de joves de diferents instituts de Catalunya, treballs d’alt valor artístic però també emotiu.

El premi serà lliurat a la guanyadora el proper dijous 30 de juny a les 12.30 h, al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú, i clourà l'exposició 2016 del Projecte Buchenwald, "Més enllà de Mauthausen, Francesc Boix , fotògraf".


Per segon any consecutiu, l’Amical de Mauthausen, dins del Projecte Buchenwald, va convocar el concurs de fotografia “Els camps de Concentració:la mirada del jovent”, Premi Marcel.lí Garriga, amb la intenció de recollir les inquietuds i sensacions dels nois i noies que cada any visiten els camps nazis dins dels programes i projectes pedagògics de l’associació.

Enguany s’han presentat 42 treballs, d’una quinzena de joves de diferents instituts de Catalunya, treballs d’alt valor artístic però també emotiu, ja que d’acord amb les bases es demanava que els joves escrivissin en un breu peu de foto les seves sensacions al visitar el camp.

El jurat ha valorat tant la qualitat artística de la fotografia, com el seu contingut i motivació, i el text que l’acompanya.

Aquestes fotografies estan exposades al Museu del Ferrocarril, fins al 30 de juny, al costat de la exposició “Més enllà de Mauthausen, Francesc Boix, fotògraf”, una interessant exposició de l’Amical i el Museu d’Història de Catalunya, i està previst que una selecció d’aquestes fotografies dels joves, pugui exposar-se a la ciutat de Weimar, dins del festival cultural de tardor, i també a l’intitut Goethe d’aquesta ciutat, i en altres instituts de Catalunya. Des de l’Amical es faran propostes també, per que aquestes fotografies es puguin veure a Berlin i a Viena, en col.laboració amb les ambaixades espanyoles en aquests països.

 

Més notícies a la categoria Premis &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Qui té diners té a la butxaca als qui no en tenen Tolstoi