Informacions

Activitats | Filosofia

IV Jornada de Filosofia

Imatge 0 per IV Jornada de Filosofia

Enviada per xvalls2 el 19/Mai/2016 - 21:13

Aquest dijous, 19 de maig, Sant Vicenç de Castellet, ha acollit la IV Jornada de Filosofia a Secundària de la Catalunya Central. La trobada ha aplegat 425 estudiants, de primer de batxillerat, d’11 instituts de les comarques del Bages, Berguedà i Osona. L’acte ha estat coordinat per l’Institut Castellet amb el suport de l’Ajuntament; així com el Centre de Recursos del Bages. Ha comptat amb la presència de la Regidora d’Ensenyament, Cultura i Joventut, senyora Sílvia Vila; així com el Delegat Territorial d’Educació a la Catalunya Central, senyor Toni Massegú. La de Sant Vicençs és la quarta edició d’una trobada que va començar a Manresa i que fa un any va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages. L’objectiu principal és que els alumnes puguin reforçar els aprenentatges adquirits al llarg del curs en l’assignatura de filosofia, una matèria que han treballat per primera vegada. Al mateix temps es busca, que puguin compartir coneixements a través de tallers i grups de treball.


La trobada neix d’el Grup de Professors de Filosofia, interessats en què els estudiants facin un pas més enllà de les classes ordinàries, posant en valor que la filosofia no és només una matèria escolar sinó també un mode de viure. Per aquest motiu, els tallers que s’han programat, intenten trencar el format ordinari de l’aula, donant-li un caire més obert i lúdic.

Per poder dur a terme una activitat d’aquesta envergadura, l’Institut Castellet ha comptat amb el suport logístic del consistori, així com la implicació del professorat de filosofia de cada centre participant. Les activitats programades han comptat amb els espais de l’institut Castellet, L’Auditoirti i Biblioteca Municipal, El Parc de la Mare i el Pavelló Municipal Pista de Hoquei. La idea dels organitzadors és que la filosofia traspuï pels diferents racons del poble.

El tema principal de la jornada era la dicotomia tòpics-aparença-realitat. La jornada s’ha iniciat a les 9h amb el teatre: “Fota-li H”, monologat per l’actor Xevi Font. Seguidament s’han organitzat 12 tallers en diferents formats: il·lusionisme, visionats de documentals, cine fòrums, revisió de textos, anàlisi de temes d’estètica o cosmologia, dilemes ètics, jocs de lògica, teatrelització i vídeo, aforismes al carrer, pensament creatiu, examen d’excel·lència, etc En cada un dels dos torns de tallers hi ha participat una vintena d’estudiants. S’ha clos la Jornada amb l’espectacle: música filosòfica; a càrrec del taller musical, compost amb alumnat intercentres.

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1835

Inauguració de l'Ateneu de Madrid.

1836

Es dissolen a Espanya els gremis professionals.

1911

Mongòlia es converteix en protectorat rus.

1921

El Govern britànic atorga autonomia interna a Irlanda del Sud sota l'estatut de domini dins de la Commonwealth.

1962

El Departament d'Estat nord-americà confirma la retirada dels bombarders soviètics II-28 de Cuba.

1978

Aprovada en referèndum la nova Constitució espanyola.

1989

Felipe González pren possessió novament com a president del Govern després de les eleccions del 29 d'octubre, i confirma en els seus llocs tots els membres del seu anterior Gabinet.

  Citacions

Et guanyaràs el pa amb la suor del teu front... Gènesi