Informacions

Premis | Filosofia

Lliurament de guardons 8 de març

Imatge 0 per Lliurament de guardons 8 de març

Enviada per xvalls2 el 10/Mar/2016 - 02:52

L’Acte central del Dia Internacional de la Dona Treballadora ha omplert, aquest dimarts 8, a la tarda, el Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa. L'acte ha consistit en la cerimònia de lliurament dels premis dels concursos de publicitat no sexista i de murals per a la igualtat. Les alumnes Jana Maluquer, Maria Tatjé i Carla Soriano, han rebut el guardó de la tercera categoria amb el vídeo Juguem, que ha tingut molt bona acollida. En la mateixa sessió també s'ha dut a terme la xerrada 'Les dones i els mitjans de comunicació', a càrrec de Drac Màgic. La jornada l'ha presidit l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, que ha estat acompanyat per la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, que ha llegit la declaració de la Generalitat; la regidora delegada de la Dona de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; Montserrat Margarit, membre del Consell Municipal de la Dona; i Marta Nieto, llicenciada en Humanitats, que ha pronunciat la conferència “Sexisme i mitjans audiovisuals: premsa, televisió i internet”.


En el marc de l'acte, la regidora de la Dona de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, ha remarcat que "les entitats de dones i grups feministres continuen sent imprescindibles. S'ha fet molta feina, però no suficient encara". La regidora ha recordat que el 96% de les excedències per tenir cura dels fills les continuen fent dones, que la diferència salarial entre homes i dones continua sent superior al 25%, i que a Manresa, com a la resta del país, tot i que l'atur hagi baixat recentment, continuen fent-se més contractes a dones que a homes.

Seguidament, Montserrat Margarit, del Consell Municipal de la Dona, ha llegit el manifest, en què assegura que tot i dues terceres parts del treball mundial el fan les dones, aquestes cobren només el 10% dels salaris, o tenen l'1% de la propietat. El text assegura que convé "la col·laboració i la complicitat de totes les administracions, de totes les institucions, dels moviments socials i, sobretot, de totes les dones i homes per aconseguir un canvi real en la igualtat".

Al seu torn, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que "cal anar més enllà de les lleis, és necessari un convenciment de la societat que faci més visible la dona en l'escena pública". Per a l'alcalde, cal començar a promoure la reflexió i el compromís sbre la igualtat i el respecte des de l'escola". Valentí Junyent considera també que queda encara molta feina per fer per assolir la igualtat real, i ha assegurat que convé "transformar les conviccions en avenços reals i efectius", una tasca per a la qual ha mostrat el ferm compromís del govern municipal.

L'acte també ha inclòs una conferència de Marta Nieto, que ha parlat de "Sexisme i mitjans audiovisuals: premsa, televisió i internet” i ha fet un recorregut visual principalment per anuncis publicitaris que mostren la dona sobretot com a responsable de la família i les tasques domèstiques, tot i que també alguns exemples que treballen per trencar aquests estereotips.

regió 7

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Premis &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

La moralitat és simplement una actitud que adoptem envers les persones que personalment no ens agraden. Oscar Wilde