Informacions

Activitats | Filosofia

Celebrem el DENIP

Imatge 0 per Celebrem el DENIP

Enviada per xvalls2 el 01/Feb/2016 - 13:18

Enguany hem tornat celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP). L’acte fou ple de color i música, que ens transportaren per corriols d’emoció i reflexió. L’alumnat configurà el símbol de la pau, seient al terra del pati; sonaren les notes del Cant dels Ocells, es llegiren uns aforismes de Mahatma Gandhi; es deixà volar un colom blanc; i clogué l’acte la cançó d’Imagine. / Aquesta Dia fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal,No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra.


Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1939

Un decret prohibeix la vaga a Espanya i es constitueixen comissions d'empresaris i treballadors per reduir les seves diferències.

1951

Executats els últims criminals de guerra nazis condemnats pel Tribunal de Nuremberg.

1968

Primer atemptat d'ETA: el guàrdia civil José Pardines Azcay, a Villabona, Guipúscoa.

1996

El Govern concedeix a Retevisión la llicència de segon operador per prestar servei telefònic, cosa que posa fi al monopoli de Telefónica.

2001

El Partit Laborista de Tony Blair renova la seva majoria absoluta.

  Citacions

La història del món no és altra cosa que el progrés de la consciència de llibertat. Hegel