Informacions

Activitats | Filosofia

El camí de la Pau

Imatge 0 per El camí de la Pau

Enviada per xvalls2 el 14/Des/2015 - 20:27

Amb el títol de “A París, Beirut, Damasc... al món... el camí és la pau”, el dijous 10 es va commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans. Un bon grup d’alumnat piuero de Filosofia es va fer ressò de la convocatòria participant-hi activament. L’eix argumental de l’acte versà en el record per a les víctimes dels conflictes internacionals i l’aposta per la cultura de la pau. Començà amb una breu concentració davant el monument d’Amat  Piniella, comptant amb  l’actuació de Natxo Tarrés, acompanyada d’una encesa d’espelmes. Tot seguit, tingué lloc una taula-rodona a la Sala d’Actes del Casino. Jordi Armadans, director de Fundació per la Pau, entitat catalana activa en el moviment internacional per la pau, parlà sobre la crisi de Síria, fent una anàlisi de la situació actual i exposant quines són les possibilitats d’afrontar-la. FundiPau treballa promovent l’educació per la pau, impulsant campanyes de desarmament i facilitant la resolució pacífica dels conflictes.


A continuació, l’alumnat i l’equip docent del centre educatiu FEDAC-Dominiques ens vam donar a conèixer el projecte sobre drets humans en el qual han estat treballant tot aquest trimestre, produint material divers (en format paper, digital, audiovisual...) i que es mostrà durant la seva presentació.

La celebració, organitzada per L’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Consell Municipal de Solidaritat, el servei d’Espai Jove i la Diputació de Barcelona, ha volgut sumar l’aportació de persones de diferents àmbits, convençuts que construir societats que treballin per la pau, es pot fer des de diferents espais i des de la vida quotidiana.

20 anys treballant pels Drets Humans

La commemoració d’aquest dia internacional s’emmarca en un treball de continuïtat que el Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa duu a terme des de fa més de 20 anys, denunciant la vulneració de drets humans, visibilitzant el patiment de tantes persones que no tenen una vida digna arreu del món, i convidant a la ciutadania a implicar-se en la construcció d’alternatives per al canvi.

També es podrà visitar l’exposició “Els Drets Humans de les dones”, d’Amnistia Internacional, que estarà a la biblioteca de l’Ateneu les Bases del 15 de desembre al 18 de gener del 2016.

Per mitjà d’un recull de fotografies i testimonis es fa un recorregut pels drets de les dones, el seu reconeixement i les diverses formes que prenen les violacions dels seus drets. Discriminació a l’educació, mortalitat materna, violència als camps de persones refugiades, dificultats en l’accés a la justícia plena o violència sexual a nenes i dones són algunes de les realitats que viuen un gran nombre de dones arreu del món.

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

El gran mal de l'home no radica pas en la pobresa ni en l'explotació, sinó en la pèrdua de singularitat humana sota l'imperi del consumisme. Pier Paolo Pasolini