Informacions

Activitats | Filosofia

Dia Mundial de la Filosofia

Imatge 0 per Dia Mundial de la Filosofia

Enviada per xvalls2 el 18/Nov/2015 - 20:39

399aC Sòcrates ha mort. 2015 dC La Filosofia Viu. Proclama R.Llull “ve per lo món i meravella’t!” Això és el que hem fet. L’alumnat de Filosofia us convidem a visitar el nostre blog de Fotofilosofia i a passejar-vos en mig de les nostres preguntes. El 2002 La UNESCO establí el tercer dijous de novembre- engany 19- com a Dia Mundial de la Filosofia; per destacar la importància d’aquesta disciplina, en una societat complexa i globalitzada; especialment de cara a la gent jove, subratllant  que «la filosofia és una disciplina que estimula el pensament crític i independent i és capaç de treballar en pro d’un millor enteniment del món, promovent la pau i la tolerància.». Així doncs: “Encara no hem d'encarregar-ne la mortalla. Després que el pla de Bolonya injectés aigua a les artèries de la carrera de Filosofia i de la letal puntada al darrere que el ministre Wert li ha clavat a la LOMCE -perquè és una disciplina que «distreu» els joves-“. Irina Bokova, Directora General de la UNESCO es va dir el 2014: Quan més complexes són les problemàtiques, major és la necessitat de que, en les escoles i els mitjans de comunicació, tots exercim, des de la més tendra infància, el nostre esperit crític i cívic Filosofia ara? sí Gràcies!


Manifestem

- Cal garantir a totes les persones arreu una activitat filosòfica lliure, en totes les formes i en tots els llocs on es pugui exercir.

- L'ensenyament de la filosofia s'ha de mantenir o ampliar on ja existeix, s'ha d'implantar on no existeix, i ha d'anomenar-se explícitament "filosofia".

- L'ensenyament filosòfic ha de ser impartit per professorat qualificat, format especialment per a aquest propòsit i no es pot subordinar a cap imperatiu econòmic, tècnic, religiós, polític o ideològic.

- Tot i ser autònom, sempre que sigui possible, l'ensenyament de la filosofia ha d'associar-se, i no simplement juxtaposar-se, a la formació acadèmica o professional en tots els àmbits.

- La difusió de llibres accessibles a un ampli públic, tant pel seu llenguatge com pel seu preu, la creació d'emissions de ràdio o de televisió, de gravacions d'àudio o de vídeo, l’ús educatiu de tots els mitjans audiovisuals i informàtics; la creació de múltiples llocs de debat públic, i totes les iniciatives que puguin arribar al major nombre en una comprensió inicial de les qüestions i mètodes filosòfics han de constituir la formació filosòfica dels adults.

- Les institucions de recerca i d'ensenyament han de promoure i donar suport al coneixement de les reflexions filosòfiques de les diferents cultures, a la comparació de les seves respectives aportacions i a l'anàlisi del que els uneix i el que les separa.

- L’activitat filosòfica, com a pràctica del pensament lliure, no pot considerar cap veritat com a definitivament adquirida i ha d'incitar a respectar les creences de tots, però en cap cas, sota pena de negar-se a ella mateixa, ha d'acceptar les doctrines que neguen la llibertat dels altres, violen la dignitat humana i engendren la barbàrie.

De l'anomenada "Declaració de París sobre la Filosofia". Signada pels participants en el col·loqui de la UNESCO de febrer de 1995. Publicada a POL-DROIT, R.; MAYOR, F. (1995) Filosofia y democracia en el Mundo. UNESCO.pàgina 20../

https://books.google.es/books?id=jnsWXbC4hKoC&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

 

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

El mal no està en tenir faltes, sinó en no tractar d'esmenar-les. Confuci