Informacions

Activitats | Filosofia

Nit dels vidres trencats

Imatge 0 per Nit dels vidres trencats

Enviada per xvalls2 el 11/Nov/2015 - 10:29

Sant'Egidio commemorarà, avui dimecres 11, la Nit dels Vidres Tencats. Amb una xerrada de Dory Sontheimer  i una marxa per alguns dels carrers on vivia la comunitat jueva a Manresa.La nit del 9 al 10 de novembre de 1938 és coneguda com la nit dels vidres trencats (Kristallnacht). Es van cremar més de mil sinagogues, principalment a Alemanya i Àustria, i es recorda com l'inici de la deportació massiva dels jueus europeus als camps de concentració extermini nazis.La deportació dels jueus europeus i el drama de l'Holocaust continua sent un punt fonamental dela història del segle XX. Per això, anys després de l'inici de la deportació dels jueus europeus, la Comunitat de Sant'Egidio, organitza aquest dimecres a les 6 de la tarda una xerrada-testimoni ala Casa de la Pau, a la plaça Montserrat, i una marxa de la memòria recordant "la Nit dels vidres trencats". Hi som convidats.


L'acte comptarà amb la presència de Dory Sontheimer, autora del llibre "Les set caixes". Després d'escoltar el seu testimoni, s'iniciarà des de la mateixa Plaça Montserrat la marxa silenciosa «No hi ha futur sense memòria» perquè tothom, sobretot les joves generacions, no oblidin la deportació esdevinguda durant l'ocupació nazi i les conseqüències de la violència i el racisme.La marxa començarà a la plaça Montserrat, a 2/4 de 8 de la tarda, fins a la Plana de l'Om, travessant alguns carrers on antigament vivia la comunitat jueva. Es tracta d'un camí que vol simbolitzar el retorn dels jueus al cor de la ciutat.

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

Oh dolor! Oh dolor! El temps se'm menja la vida. Baudelaire